Ačiū Dievui, galime jums padėti tuo pasirūpinti – štai keli mažučiai, bet itin naudingi dalykai, kurių galite pasigesti tik pasiekę kelionės tikslą.

Šis daiktas skirtas specialiai „O kas, jeigu?“ tipo atsitikimams, pasitaikantiems kelyje – o jeigu netyčia pamesite bilietus ir reikės atsispausdinti naujus? Galbūt padarysite tiek nuotraukų, kad dar neįpusėję kelionės pripildysite išmaniojo telefono atmintį ir nenorėsite jų įrašyti tik į nešiojamąjį kompiuterį?

O jeigu sugalvosite nusikopijuoti su naujais draugais padarytas nuotraukas ar rekomenduojamos vietinės muzikos grupės albumą? Štai kodėl šis mažas beveik nieko nesveriantis daiktelis gali būti nepaprastai naudingas kelionėje. Patartina pasiimti bent jau poros gigabaitų talpos USB raktą.

Pasiūlymas kelionėn pasiimti vonios druskos gali skambėti juokingai, juo labiau, kai ir taip sunkiai sugrūdate reikalingiausius daiktus į kuprinę. Tačiau geriau pagalvojus patarimas ne toks jau absurdiškas – kai kuriuose viešbučiuose galite mėgautis ne vien patogia lova ir televizoriumi, bet ir didžiule vonia, kur galima atsipalaiduoti ne ką prasčiau nei kritus į patalus.

Keli žiupsniai vonios druskos dar labiau padidins šį malonumą, per daug neapsunkinant jau ir taip nelengvo bagažo. Įsivaizduokite – kas gali būti geriau nei po įspūdžių kupinos dienos išsimaudyti kvapnioje vonioje ir griūti į lovą užsitarnauto poilsio?

3. Maža spynelė

Žinoma, keliautojai visada šiek tiek rizikuoja, kadangi dažnai tenka padėti daiktus kitiems prieinamose vietose, pavyzdžiui, hostelyje arba autobuso bagažinėje. Tokiais atvejais net pigi mažytė spynelė gali padėti jaustis žymiai ramiau ir saugiau.

Vieną kartą nusipirkę šį beveik nieko nesveriantį niekutį tikrai nesigailėsite – kiekvienoje ilgesnėje išvykoje jį panaudosite bent po kelis kartus. Taigi atsipalaiduokite, bent kiek primirškite paliktus daiktus ir mėgaukitės nepamirštamomis kelionės akimirkomis.

4. Daugiafunkcinis valgymo įrankis

Žinoma, neturime omenyje nieko aštraus: net paprasčiausias šaukštas – šakutė puikiai pravers kelionėje, pavyzdžiui, ekspromtinam piknikui parke (iškyla su sūriu ir vynu prie upės – puiki idėja!) ar ragaujant ką tik nusipirktus vietinius delikatesus savo viešbučio kambaryje.
Daugiafunkcinis šaukštas

Šis įrankis puikiai pravers ir tada, kai staigiai išbėgę su pietumis kuprinėje pamiršite pasiimti plastikinius įrankius.

5. Kavos, arbatos, cukraus pakeliai

Niekada 100 % nežinosite, ar viešbutyje yra svečiams skirtos kavos ar arbatos pakelių. Karšto vandens gauti nesunku, o jūsų mėgstamiausia kava ar saldiklis užsienyje gali būti problema, todėl geriau nepamiršti pagriebti kelių pakelių kraunantis daiktus. Taigi neleiskite, kad jus suerzintų rytas be kavos ar vakaras be įprasto šilto gėrimo, o jei kelionėje kiek sustreikuotų virškinimas, patartina įsidėti ir imbiero arbatos.

6. Plaukimo kepuraitė

Atrodo beprotiška, kadangi kelionėje turbūt nė neplanuojate eiti į baseiną, tačiau nustebtumėte sužinoję, kiek daug funkcijų gali turėti plaukimo kepuraitė. Tiesiog įsidėkite ją į krepšį ir pastebėsite, koks tai naudingas dalykas.

Išsinuomojote dviratį? Po liūties užmaukite kepuraitę ant sėdynės ir nesušlapsite. Nusipirkote traškučių ir norite jais pasidalinti su kitais? Plaukimo kepuraitė puikiai pasitarnaus kaip dubenėlis.

Kelionėje nusipirkote naujus batus ir tuojau pat juos apsiavėte? Įdėkite senuosius į kepuraitę ir kuprinėje apsaugosite daiktus nuo purvinų padų. Šio daikto panaudojimo galimybės neišsemiamos, sugalvokite savo ir patys!

Ką nors praleidome? Komentaruose pasiūlykite dar kelionėje praversiančių daiktų.

Dalintis
Nuomonės