Daugelyje kaimo vietovių lieka tik vyresnio amžiaus gyventojai, nes jaunimas išsikrausto į miestus arba nusprendžia nesusilaukti vaikų. Ieškodamos sprendimų, vietos savivaldos institucijos kviečia užsieniečius apsigyventi jų miestuose už persikėlimą siūlydami piniginių išmokų, rašoma „Euronews“.

Norite gyventi Ispanijoje, Italijoje ar kur nors kitur Europoje ir gauti už persikraustymą pinigų? Skaitykite toliau.

Pabudę grožėkitės Alpėmis Albinene, Šveicarijoje

Šveicarijos Alpių Albineno miestelio populiacija nesiekia 250 gyventojų. Nedidelio miestuko savivaldybė siūlo naujai atvykusiųjų šeimoms per 50 tūkst. eurų išmoką. Kalnų vietovėje esantis miestelis yra už valandos kelio automobiliu nuo slidinėjimo kurorto Verbiero.

Albinenas

Suaugusieji iki 45 metų gaus 25,3 tūkst. eurų už tai, kad atsikraustytų gyventi ir dar 10 120 eurų už kiekvieną vaiką. Tiesa, šis pasiūlymas galioja tik Šveicarijos piliečiams arba užsieniečiams, kurie ilgai gyvena Šveicarijoje ir turi leidimą gyventi (C kategorijos).

Norintys pasinaudoti šiuo pasiūlymu, turi gyventi name, kurio vertė mažiausiai 200 tūkst. Šveicarijos frankų (202 310 eurų) ir privalo įsipareigoti Albinene gyventi 10 metų.

Vietos savivaldybės taryba teigia sulaukianti 100 užklausų dėl persikraustymo per dieną, tad apsišarvuokite kantrybe, jei svarstote tokią galimybę.

Mėgaukitės ramiu gyvenimu Rubijoje, Ispanijoje

Nusprendusiems apsigyventi Rubijoje, kas mėnesį žadama 150 eurų išmoka. Sumanymo tikslas – pritraukti šeimų su vaikais taip tikintis pagausinti mokinių skaičių vietos mokyklose.

Rubija yra šiaurės vakarinėse Ispanijos dalyje, už 2,5 val. kelio automobiliu nuo Santjago de Kompostelos.

Rubija

Džiaukitės saule ir paplūdimiais Kalabrijoje, Italijoje

Persikraustę gyventi į Italijos pietvakarinį Kalabrijos regioną su 2 tūkst. gyventojų, gausite 28 tūkst. eurų išmoką. Šia iniciatyva tikimasi padidinti kaimelio populiacijos skaičių.

Pretendentai turi būti 40 metų ar jaunesni ir atsikelti į regioną per tris mėnesius nuo priimto prašymo. Jie taip pat turi pradėti čia verslą arba susirasti darbą sektoriuje, kuriame reikia darbuotojų – restoranuose, viešbučiuose, nakvynės namuose bei parduotuvėse.

Kalabrija, Italija

Mėgaukitės švariais paplūdimiais Sardinijoje, Italijoje

Italijos sala Sardinija siūlo 15 tūkst. eurų tiems, kurie atvyks čia gyventi. Smėlio paplūdimiais, žydru dangumi ir turkio spalvos jūra garsėjančioje idiliškoje Viduržemio jūros saloje mažėja gyventojų, nes jaunimas išvyksta dirbti į užsienį.

Vietos valdžia skyrė 45 mln. eurų biudžetą, iš kurio bus mokamos išmokos atsikėlusiems gyventi maždaug 3 tūkst. žmonių (šeimų).

Sardinija

Kas gali pretenduoti į išmoką? Tie, kurie nori apsigyventi Sardinijos savivaldybėje su mažiau nei 3 tūkst. gyventojų. Išmoka turi būti panaudota namo pirkimui arba renovavimui. Išmoka neturi viršyti pusės namo ar renovacijos kainos, tai reiškia, kad kartais išmoka bus mažesnė nei 15 tūkst. eurų. Atvykusieji per pusantrų metų turi užsiregistruoti nuolatiniam gyvenimui Sardinijoje.

Kita iniciatyva Sardinijoje – Ollolai bendruomenėje atvykusiems dirbti siūlomas nemokamas būstas trims mėnesiams.

Kelkitės į nuošalią salą Airijoje

Airija siūlo dideles išmokas tiems, kurie pasiryžę apsigyventi vienoje iš nuošaliausių salos salų.
Ši iniciatyva – vyriausybės programos „Mūsų gyvenama sala“ dalis; programa sukurta siekiant pagausinti 30 bendruomenių populiaciją, kurios gyvena salose, nesusietose tiltais su žemynu ir periodiškai patiriančiose atskirtį dėl potvynių.

Sala Airijoje

Airijos vyriausybė naujiems salų gyventojams išmokės apie 80 tūkst. eurų. Naujieji gyventojai turi nusipirkti nekilnojamojo turto vienoje iš salų. Pastatas turi būti statytas iki 1993 m. ir būti negyventas mažiausiai dvejus metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)