Na, ir žinoma, yra hibridinis variantas – nepamirštamos kelionės patirtys, kurių užteks kartą ir visiems laikams, nes būsite pernelyg sujaudinti, persivalgę ar pavargę nuo marių turistų, kad ryžtumėtės tai pakartoti.

Peržiūrėję šį sąrašą, suprasite, ką turime omenyje...

1. Pakilimas į Eifelio bokštą

Žvelgiant iš toli, žėrintis Paryžiaus pasididžiavimas atrodo stebuklingai, tačiau norint į jį pakilti, teks pereiti kryžiaus kelius – eilė tokia ilga, kad susimąstysite, ar nevertėtų paieškoti kiek autentiškesnių Prancūzijos sostinės vietų.
Keltuvas į Eifelio bokštą

2. Naktiniai klubai Las Vegase

Turbūt niekam ne paslaptis, kad šiame mieste itin brangu. O ypač naktiniuose klubuose, todėl kartą pašokę ant stalų pagal Timberlake‘o „SexyBack“, norėsite visam laikui grįžti į savo įprastą barą netoli namų.

3. Apsipirkimas universalinėje „Harrod’s” parduotuvėje Londone

Na, neturėtumėte „Harrod’s” apsilankyti tik kartą… greičiau čia apsigyventi ir niekada nebeišeiti. Akivaizdu, kad užėję į šią universalinę parduotuvę sugaišite marias laiko, o Londone reikia dar tiek daug visko pamatyti, kad geriau šiam reikalui paaukoti vieną kelionę.

4. Kopimas į Kilimandžarą

Kodėl tik kartą? Iš esmės tik tam, kad patausotumėte savo keturgalvius raumenis. Nors jei esate toks galiūnas, kad užkoptumėt į šį kalną daugiau nei kartą, pirmyn!

5. Apsilankymas Amsterdamo coffee-shop’uose

Išmeskite šį punktą iš savo kelionės planų. Būkim atviri – niekam nereikėtų prisirūkyti tiek skirtingų medžiagų per vieną kelionę..
Amsterdamas, Olandija

6. Viešnagė Karibų mega-kurorte

Žinoma, įmantrios vandens čiuožyklos ir kitos vandens pramogos tikrai masina, tačiau greit užplūsta kaltė dėl natūralaus kraštovaizdžio komercializacijos. Garantuojame, kad po apsilankymo mega-kurorte užsinorėsite apsistoti kokioje apleistoje lūšnelėje toliau nuo civilizacijos.

7. Apsilankymas Siksto koplyčioje

Turbūt girdėjote apie Mikelandželo tapybos šedevrus, todėl turėtumėte pamatyti juos ir gyvai. Bet spūstys žmonių ir nuolat draudžiantys fotografuoti prižiūrėtojai tikrai greitai išvargina net ištikimiausią meno mylėtoją, tad geriau kartą išstudijuoti visą koplyčia ir daugiau čia nebegrįžti.

8. Kruizas Halongo įlankoje, Vietname

Niekad nepakartosite to jaudinančio jausmo, kai siūbuojate ne visai patikimoje valtyje…todėl geriau ir nebandyti, o paieškoti mažiau pavojingo būdo pažinti Vietnamą.
Halongo įlanka, kruizas

9. Bėgimas su buliais Pamplonoje, Ispanijoje

Iš tiesų geriau nebandyti fortūnos antrą kartą, kadangi šis bėgimas su buliais tikrai gali jums kainuoti gyvybę...

10. Viešnagė „Rančoje” Live Oak apygardoje, Malibu, Kalifornijoje

Apsistojus šioje „Rančoje” („The Ranch”), viename geriausių fitneso ir SPA centrų pasaulyje, jūsų laukia grupinės jogos treniruotės, privatūs masažai, natūralus maistas ir karališko dydžio lovos. Viešnagės pabaigoje būsite tokie atletiški (ir be skatiko), kad dar ilgai nereikės grįžti taisyti figūros. Bent jau nuostabūs Malibu saulėlydžiai nekainuoja…

11. Didysis kanjonas

Stovėdami ant milžiniško tarpeklio šlaito pasijusite mažyčiai ir apimti pagarbios baimės, tačiau visgi norėsite čia pabūti ilgiau, kad išbandytumėte kanjoną… plaukiodami baidarėmis!
Didysis kanjonas, Arizona (JAV)

12. Blyneliai Paryžiaus gatvėse

Lauke kepami blynai tikrai vilioja skaniais kvapais ir nepakartojamu skoniu, tačiau pamatę kainas greitai pastebėsite, kad tai vien turistų atrakcija, todėl antrąkart jais tikrai nesusigundysite.

13. Alaus šventė „Oktoberfest

Niekad neteko girdėti sakant, kad kas nors antrus metus iš eilės važiuotų į „Oktoberfest” – turbūt todėl, kad ten brangu, per daug žmonių, ne paslaptis, jog dar kenkia inkstams…o galbūt visos trys priežastys kartu.

14. Apsilankymas Empire State Building dangoraižyje

Šis 29 dolerius (apie 73 litus) atsieinantis malonumas yra vienas iš tų, kurių pakartoti tikrai nebūtina - verčiau apsilankyti taip pat įspūdingoje „Top of the Rock” apžvalgos aikštėje Rokfelerio centre.

15. Pasižvalgymas po „Damnoen Saduak” turgų ant vandens

Šis Tailando kulinarijos stebuklas yra vienas žymiausių „plaukiojančių” turgų visame pasaulyje. Vaizdai, kvapai, chaosas ir įvairiausi skoniai čia tikrai nepakartojami, todėl vieno apsilankymo turguje užteks dar ilgam.
Turgus ant vandens

16. Dalyvavimas baigiamajame Ibizos vakarėlyje

Ispanijos vakarėlių sala sezono pabaigoje tiesiog pakvaišta – vienos nakties pasilinksminimo užteks, kad visą likusią kelionės dalį bandytumėt po jo atsigauti. Štai kodėl protingi keliautojai leidžia sau čia pasiausti tik kartą.

17. Kelionė po dykumą automobiliu

Važiuojant sausais Naujosios Meksikos greitkeliais nepamatysite nė kalvelės, o jūsų automobilis bus vienintelis gyvybės ženklas atvirame kelyje. Smagumėlis, tačiau pietiniame kelyje galite rasti ir kelis menkus sustojimus. O jei netyčia prasidės perkūnija, iš jūsų liks.. skrebutis.

18. Apsižvalgymas po „Guinness” alaus saugyklą

Legendinio Airijos alaus skonis dar stipresnis susipažinus su sudėtingu jo gamybos procesu, o paskui, savaime suprantama, nuėjus į autentišką barą ne kartą ištarti padavėjai „Guinness, please”…

19. Atėnų Akropolis

Šį Senovės istorijos monumentą pamatyti tiesiog būtina, tačiau modernus Atėnų miestas tikrai nėra vieta, kurią norėtumėte aplankyti antrąkart.

20. Pasiplaukiojimas gondola Venecijoje

Tai puikus būdas susipažinti su kanalais, tačiau mažiau jausitės turistais, jei jais pasigrožėsite vaikščiodami akmenimis grįstomis Venecijos gatvelėmis.