Avarija Vilniuje, Upės gatvėje, įvyko penktadienio popietę, kuomet žemės nuošliaužos metu buvo pažeisti du magistraliniai nuotekų vamzdžiai. Šiais vamzdžiais tekėjo nuotekos iš Žirmūnų, Antakalnio, Baltupių ir Jeruzalės mikrorajonų. Nelaimė buvo likviduota naktį iš šeštadienio į sekmadienį, iki to laiko dalinai apvalytos nuotekos buvo leidžiamos į Nerį.

„Pranešimų apie kritusias žuvis, kiek žinau, nėra gauta. Bet rytoj vis tiek planuojama praplaukti Nerimi gerą atkarpą ir pasižiūrėti, kaip situacija žemiau avarijos vietos atrodo vizualiai”, - portalui KABLYS.lt sakė M. Gudas.

Jo teigimu, pirmieji Neries vandens kokybės tyrimai jau padaryti, tačiau skelbti kokias nors išvadas dar anksti, nes reikia paimti daugiau mėginių. Tyrimų rezultatus ketinama turėti ir paskelbti dar šią savaitę, tuomet bus skaičiuojama gamtai padaryta žala.

„Iš tiesų pasisekė, kad tokia avarija įvyko būtent šiuo metu, o ne vasarą, kuomet Neries vandens lygis būna žemas. Dabar upė neša daug vandens, kuris atskies nuotekas ir taip sumažins žalą. Be to, šaltame vandenyje yra daugiau deguonies, o jo suvartojimas mažesnis. Tai taip pat svarbu, kai kalbame apie žuvims iškilusį pavojų”, - pažymėjo aplinkos viceministras.

Tuo metu aplinkos ministras Kęstutis Navickas antradienio rytą „Žinių radijui” sakė, kad didžiausias nerimas kyla dėl lašišų ir šlakių. Didelė dalis šių rudenį išneršusių žuvų vis dar yra Neryje.