Nori išgyventi išsiskyrimą nepuldamas į sunkią depresiją? Lėk iš baro ir grįžk į lovą – dienos režimo laikymasis padės išgyventi išsiskyrimą. 

Pasitikėk Arizonos universiteto (JAV) mokslininkais, kurie vykdė eksperimentą, jame lygino žmones, išgyvenusius skyrybas. Žmonės iš pirmosios grupės lankydavosi klubuose, gėrė bei mėgavosi atsitiktiniais santykiais, tuo tarpu kitos grupės dalyviai – paklusniai guldavosi migoti 23 val. Spėk, kurie buvo labiau patenkinti gyvenimu? Antrieji.

„Viskas dėl to, kad nereguliarus miego režimas priveda organizmą prie tokios būklės, kuomet tavo vidinis laikrodis ne sinchroniškai veikia su saule – tai išvargina kūną ir sukelia dar daugiau sielvarto, – sako vienas iš tyrimo autorių Spenceris Dawsonas. - Ir priešingai: žmonės, besilaikantys režimo, geriau susitvarko su sunkiomis emocijomis“.

Be abejo, gultis vienu ir tuo pačiu metu nėra lengva – vargu ar norisi gulėti lovoje, bandant užmigti vienumoje su savo niūriomis mintimis. Šiuo atveju tau padės treniruotės: mankšta kiek nuvargins tave, todėl užmigsi be vargo. Kas liečia rytinius ankstyvus atsikėlimus, tai tyrimo autoriai rekomenduoja iš vakaro pasiruošti ką nors malonaus rytui – taip bus sunkiau nekęsti pasaulio, kuomet suskambės žadintuvas.