Gradauskų šeimoje plaukimas jau yra tapęs tradiciniu sportu, todėl anot L.Gradauskienės, jos vaiko prievarta tempti į baseiną tikrai nereikėjo.

„Su vyru jau daug metų plaukiojame, vyresnioji dukra baseine irgi lankosi nuo mažų dienų. Dėl to, turint tokius pavyzdžius, jaunėliui pradėti lankyti plaukimo treniruotes irgi buvo tarsi savaime suprantamas dalykas“, – tvirtina ji.

L. Gradauskienės nuomone, plaukimas yra viena geriausių fizinių veiklų vaikui. Ji ne tik daro teigiamą poveikį sveikatai, bet ir padeda kovoti su tam tikromis baimėmis. Žinoma moteris įsitikinusi, kad tėvams derėtų išmokyti vaikus plaukti vien dėl jų saugumo.

„Tokių treniruočių nauda akivaizdi – mano vaikas auga stiprus ir sveikas. Taip pat baseinas yra puiki prevencinė priemonė, apsauganti nuo ligų. Kai tik pastebime bent menkiausius peršalimo ar slogos simptomus – treniruočių nenutraukiam. Įsitikinome, kad po baseino savijauta visada pagerėja. Vanduo dezinfekuoja, išvalo organizmą ir tiesiog pakrauna jį teigiamos energijos“, – plaukimo treniruočių naudą įvardina L.Gradauskienė.

„Impuls” plaukimo akademijos treneris Kęstutis Steponavičius taip pat tvirtina, kad plaukimas vaiko raidai ir sveikatai suteikia įvairiapusės naudos. Treniruotės baseine padeda tolygiai vystytis visam organizmui, sumažina traumų tikimybę, gerina kraujotakos sistemą.

„Džiugu, kad vis daugiau žmonių domisi plaukimu, jaunėja plaukikų amžius. Plaukimas ypač naudingas besivystančiam organizmui. Todėl geriausia į plaukimo treniruotes vaikus vesti nuo 7-8 metų. Tuo metu jau susiformavusios vaiko motorinės savybės, o koncentracijos lygis leidžia įsisavinti užduotis. Visgi didžiausias efektas pastebimas tada, kai išlaikomas stabilus treniruočių grafikas“, – teigia treneris.

Pasak K. Steponavičiaus, plaukimo akademija vis daugiau sulaukia ne tik norinčių išmokti plaukti, bet ir savo plaukimo techniką ketinančių patobulinti vaikų bei suaugusiųjų. Treniruotėse daug dėmesio skiriama vandens baimės įveikimui, dėmesio sutelkimo gebėjimų, pasitikėjimo savimi ir disciplinos ugdymui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)