Jei atsirado nemalonus kvapas šaldytuve, pirmiausia jį reikia gerai išvalyti. Jei įprastos priemonės nepadeda, gali pagelbėti...

Chemija

Sumaišykite per pusę acto su vandeniu, pvz. 1 šaukštas acto ir šaukštas vandens, patrinkite šaldytuvo sieneles šluoste, sumirkyta šiame tirpale. Kad kvapas visiškai išnyktų, į tolimiausią šaldytuvo kampą porai valandų padėkite tirpale pamirkytos vatos gabaliuką.

Galima naudoti ir maistinę sodą. Pavyzdžiui, padėti į šaldytuvą stiklinę su vandenyje ištirpinta soda. Arba tiesiog įprastą maistinę sodą plastikiniame inde su skylutėmis. Jei indo nėra, padėkite atidarytą dėžutę su soda ir keiskite kartą į tris mėnesius.

Galima naudoti medžio arba aktyvuotą anglį. Susmulkinkite žiupsnį anglies, suberkite į indelį ir padėkite septynioms valandoms į šaldytuvą. Anglis gerai sugeria kvapus. Galima suberti į plastmasinį indą su anga dangtelyje ir laikyti šaldytuve nuolat.

Produktai

Labai veiksminga citrina: išplaukite šaldytuvą arba bent jau patrinkite drėgna šluoste su lašeliu citrinos sulčių. Supjaustykite citriną skiltelėmis, sudėkite į lėkštę ir kiškite į šaldytuvą kelioms dienoms, bet ne daugiau nei savaitei. Kitaip citrina tiesiog supus.

Įprastinę juodą duoną supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į kelis indus. Juos išdėliokite į visas tuščio įjungto šaldytuvo lentynas ir palikite aštuonioms-dešimčiai valandų. Duona taip pat labai gerai sugeria kvapus. Vietoje duonos galima naudoti ir ryžius.

Kvapus naikina ir bazilikai, gvazdikėliai, peletrūnai, ciberžolės, cinamonas, salieras.

Dar galima naudoti apelsino žieveles.

Kombinuotas buitinės chemijos ir produktų naudojimas: perpjauname citriną per pusę, išimame minkštimą, į abi puseles dedame maistinės sodos, dedame į šaldytuvą. Po savaitės išmetame. Štai ir viskas!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)