Tyrimas, kuriame dalyvavo 276 vaikai 5-18 metų parodė, kad ryškiausias pokytis įvyko tiems, kurie žiūrėjo televizorių po 4 valandas. Tyrime taip pat buvo tiriami vaikai, kurie televizorių žiūrėjo nuo 0 iki 4 valandų, o vidutinis žiūrėjimo laikas buvo 2 val, "Daily Mail" cituoja newsru.com.

Atlikus smegenų skenavimą buvo padarytos išvados. Pasirodė, kad vaikų, ilgą laiką žiūrėjusių televizorių, smegenų priekinėje žievėje buvo daugiau pilkosios masės. Šis faktas gali būti siejamas su žemais verbalinio intelekto rodikliais, tvirtina Tohoku universiteto mokslininkai.

Kad normaliai smegenų veikla formuotųsi, ši zona vaikystėje turi mažėti. Jei tas nevyksta, prasideda problemos. Žinia: aukšto IQ vaikų šioji smegenų žievė taip pat itin sumažėjusi.

Kalbant apie televizorių, jo žiūrėjimas nereikalauja iš smegenų naujų sudėtingų užduočių sprendimų. Tai lėtina vystymąsi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)