1. Nebandykite raginti vaiko palaikyti kurio nors vieno iš tėvų pusę.

2. Vaikų akivaizdoje sutvardykite savo priešiškumą vienas kitam. Besiskiriančių tėvų ginčai yra dažniausia priežastis, dėl kurios skyrybas patyrę vaikai turi problemų.

3. Susitarkite dėl normalių santykių, leisiančių toliau bendrai auklėti vaikus po skyrybų. Su buvusiu sutuoktiniu neprivalu likti geriausiais draugais, tačiau būtina turėti civilizuotus santykius, kad vaikas nebūtų apsunkintas nuolatiniu pykčiu.

4. Nešmeižkite buvusio sutuoktinio vaiko akivaizdoje. Verčiau iškelkite sau užduotį pasakyti vaikui keletą gerų žodžių apie jo tėvą/motiną.

5. Susitarkite su buvusiu sutuoktiniu dėl visų taisyklių, susijusių su vaikais: kada privalu eiti miegoti, ruošti namų darbus, kiek laiko galima žiūrėti televizorių, kada būtina grįžti namo ir panašiai.

6. Jeigu su buvusiu sutuoktiniu nerandate sutarimo dėl tolimesnio vaikų auklėjimo, ieškokite profesionalios pagalbos. Gali padėti vaikų auklėjimo kursai ar šeimos terapija. Leiskite specialistams padėti susidoroti su pykčiu, kurį jums kelia buvęs partneris.

7. Nešmeižkite savo buvusio sutuoktinio tėvų ar kitų jo šeimos narių. Vaikai myli savo senelius, tetas ir dėdes, o jeigu kažkuris iš tėvų neigiamai apie juos atsiliepia, vaiko jausmuose kyla sąmyšis.

8. Patikinkite savo vaiką, kad jis niekaip neprisidėjo prie jūsų skyrybų. Vaikai dažnai jaučiasi kalti dėl tėvų skyrybų, todėl būtina akcentuoti, kad jie tam jokios įtakos neturėjo.

9. Pasakykite vaikui, kad abu su buvusia antrąja puse ir toliau jį mylėsite ir leisite su juo laiką.

10. Pasakykite vaikui, jog tikitės, kad jis ir toliau stengsis jaustis laimingu - suaugusiajam šie žodžiai gali atrodyti kvaili, bet tik ne vaikui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)