Jūs irgi pavargę po ilgos dienos, jūs taip pat užsitarnavote šiek tiek poilsio.

Pabandykime palengvinti šį nemalonų vakaro procesą

Neleiskite vaikui mažiausiai dvi valandas prieš miegą žiūrėti televizorių. Tyrimai parodė, kad vaikai, žiūrintys prieš miegą televizorių, vėliau keliasi ir miega mažiau nei tie, kurie jo nežiūri.

Reikėtų pasistengti, kad nors dvi valandas prieš miegą vaikas nebūtų ryškioje šviesoje. Šviesa siunčia smegenims signalą, kad dar yra diena, ir gali tik įaudrinti vaiką.

Sudominkite vaiką kokia nors ramia veikla. Tai gali būti malonūs šeimos ritualai: maudynės, lopšinė prieš miegą.

Paskaitykite vaikui. Nesvarbu, kokio amžiaus jūsų vaikas, skaitymas - puikus būdas kartu leisti laiką, nes tai nuramina, sumažina susierzinimą, o tuo pačiu ir nakties košmarų tikimybę. Skaitymas kartu įskiepija vaikui meilę knygoms.

Jei vaikas veržiasi iš savo kambario „dar kartelį“ atsigerti, apsikabinti, pasiklausyti pasakos ir pan., sugalvokite žaidimą, pvz., kad išeiti galima tik su leidimu, kuris galioja vieną kartą, susitarkite, kaip apdovanosite vaiką už gerą elgesį.

Įsitikinkite, ar ne per daug jūsų vaikas miega dienos metu. Jei vaikas pabunda septintą valandą, dienos metu miega tris valandas, o miegoti varomas aštuntą valandą, jis, aišku, dar miego nenorės. Vaikas paprasčiausiai nebus pavargęs.

Vaiko miegamajame turėtų būti tamsu. Jei vaikui reikia kiek šviesos, naudokite silpną ir tiesiogiai į vaiką nešviečiančią lempą. Tas pats tinka ir vaikams, nesutinkantiems miegoti tamsoje – jei šviesa kris tiesiogiai į veidą, užmigti bus kur kas sunkiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)