Produktai pagrindui:

2 valgomieji šaukštai medaus,
4 datulės,
1 valgomasis šaukštas cinamono,
1 arbatinis šaukštelis muskato riešuto drožlių,
500 g graikinių riešutų.

Produktai aromatingam kremui:

400 g anakardžių,
300 g datulių,
70 ml šviežių citrinos sulčių,
1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus,
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto arba lazdelė.

Produktai įdarui:

4 prinokusios kriaušės,
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono,
1-os citrinos žievelė.

Sumalkite graikinius riešutus į miltus, paskui sudėkite į indą muskato riešutą, cinamoną, datules, medų ir truputėlį druskos ir sutrinkite trintuvu. Masę sudėkite į formą.

Kremui sutrinkite trintuvu datules (prieš tai šiek tiek pamirkytas), vanilę, citrinos sultis ir anakardžius (prieš tai kelias valandas pamirkytus) iki vientisos masės. Paskui užtepkite kremą ant pagrindo.

Galiausiai plonomis skiltelėmis supjaustykite kriaušes ir išdėliokite ant viršaus. Paviršių apibarstykite cinamonu ir citrinos žievele. Kelioms valandoms ar netgi parai įdėkite į šaldytuvą, o tuomet – ant stalo.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)