4 porcijoms reikės:

4 vištienos krūtinėlių (galima naudoti ir kitą mėsą, bet man labiausiai pasiteisino vištiena)
4 vidutinio dydžio bulvių
2-3 morkų
šparaginių pupelių ar šparagų, paprikos (jei tik norit, bet nebūtina)
česnako skiltelių (pagal skonį, galima ir nedėti)
alyvuogių aliejus
lauro lapų
konservuotų kukurūzų
šviežios daržovių (jei norėsite salotų)
prieskoniai

Taip pat reikės folijos, stiklinio indo.

Gaminimo eiga

Pirmiausia orkaitę įjungiam kaisti iki 200 laipsnių ir užverdam arbatinuką.

1. Nuplauname krūtinėles ir supjaustome juostelėmis ar kubeliais.

2. Nuskustas bulves ir morkas supjaustome juostelėmis ar kubeliais (morkas aš dažniausiai sutarkuoju per tą vadinamą kopūstinę tarką).

3. Į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi sudedame supjaustytą vištieną ir apkepame tol, kol lengvai apskrus (galima ir nekepinti).

4. Iš folijos padarome 4 dvigubus kvadratus.

5. Ant jų sudedame supjaustytas morkas, bulves, vištieną ir jei norit, šparagines pupeles ar šparagus ir papriką.

6. Kadangi vištieną apkepinome be prieskonių, tai dabar užberkime druskos, pipirų ar 5 kiniškų prieskonių mišinį (patariu nenaudoti vegetos mišinių, bet iš bėdos tinka ir jis, geriau tada naudoti druską ir pipirą) ar tiesiog vištienos prieskonių, įmeskime po lauro lapelį.

7. Išspausime česnako skilteles (rekomenduoju bent po vieną skiltelę vienai porcijai), apšlakstykime alyvuogių aliejumi ir viską supakuokime į krepšelį taip, kad paskui būtų patogu atidaryti ir valgyti.

8. Į stiklinį ar kokį tai kitokį indą sudėkite šiuos krepšelius ir užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad apsemtų apie vieną centimetrą šių krepšelių.

9. Troškinkite apie 45 min. (labai priklauso kaip stambiai viską supjaustėt.)

10. Prieš patiekiant ant stalo atidarykite krepšelius ir uždėkite kukurūzus. Rekomenduoju paskaninti kokiu tai vištienai skirtu padažu, o jei neturite, tiesiog sumaišykite pomidorų padažą (ne kečupą!!!!) su majonezu.

Skanaus :)

Mėgstate gaminti? Atsiųskite savo receptą!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)