6 porcijos

Produktai:

450 g bulvių,
2 didelės morkos,
1 svogūnas,
0,5 šaukštelio džiovintų raudonėlių,
1,5 kg svorio viščiukas,
3 šaukštai rudojo cukraus,
1 šaukštas acto,
2 šaukšteliai tirpios kavos,
šviežių petražolių, druskos.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 225 laipsnių. Viščiuką nuplaukite, supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais.

2. Morkas, bulves ir svogūną nulupkite, supjaustykite stambiais gabalais.

3. Sudėkite daržoves į kepimo indą, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite raudonėliu, druska, išmaišykite ir paskirstykite lygiu sluoksniu. Ant viršaus sudėkite vištos gabalėlius, pabarstykite druska. Kepkite orkaitėje 20 min.

4. Per tą laiką puode sumaišykite actą, cukrų, kavą, 1,4 stiklinės vandens, žiupsnelį raudonėlio, po žiupsnelį druskos ir pipirų. Užkaiskite mišinį, kai užvirs pavirkite 8 – 10 min., kol sutirštės.

5. Ištraukite kepimo indą iš orkaitės, aptepkite pasigamintu glajumi vištieną, vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 min. Paskui ištraukite, dar kartą aptekite vištieną glajumi ir pakepkite dar 10 min. Ar vištiena iškepė, patikrinkite įsmeigę peilį.

6. Išimkite daržoves ir vištieną į dubenį, apšlakstykite kepimo metu išsiskyrusiomis sultimis. Apibarstykite petražolėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)