aA
Vasaros mėnesiais Lietuvoje karaliaujant šviežioms daržovėms, siūlome jas išbandyti su padažais, kurie pavers daržovių lazdeles jūsų mėgstamiausiu užkandžiu, kuris tiks ir vakarui stebint olimpines žaidynes.
© Shutterstock

Lazdelėmis supjaustykite įvairiaspalves paprikas, agurkus, morkas, salierus, į keturias dalis perpjaukite pomidorus ir užkandžiaukite jais mirkydami į namie pasigamintus padažus, sakoma pranešime spaudai.

Ypač skanus avokadų padažas su fetos sūriu

Visiems mėgstantiems avokadus ir ieškantiems, ką dar galima pasigaminti be tradicinės gvakamolės, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė A. Rasmussen siūlo išbandyti avokadų ir fetos sūrio padažą. Šie vienas kitą papildantys ingredientai, kartu su šviežių daržovių lazdelėmis tiks bet kokia proga.

„Išskobkite porą avokadų ir sudėkite juos į dubenį, šalia supilkite vieną puodelį graikiško ar turkiško jogurto, sutrupinkite apie 100 g fetos sūrio – viską gerai išmaišykite, kol avokadas neparudavo. Smulkiai supjaustykite petražoles, krapus, kalendrą bei bazilikus. Ant žolelių užspauskite tris šaukštus laimo sulčių, sutrinkite dvi skilteles česnako, užberkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Visus ingredientus sumaišykite ir trumpam palikite šaldytuve, kad sustingtų“, – sako A. Rasmussen.

Gaivu: naminis grietinės padažas su krapais

Grietinę sumaišius su liesu kefyru, pagardinus juos paprikos milteliais bei kitais prieskoniais, jūs atrasite visiškai naują skonį, kuris pakeis jau įprastu tapusį grietinės su citrinos padažą.
„Puodelį liesos grietinės sumaišykite su puse puodelio lieso kefyro, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų bei paprikos miltelių.

Sutrinkite dvi skilteles česnako ir smulkiai supjaustykite šviežius krapus, petražoles bei česnako laiškus ir viską sumaišykite. Norėdami šiek tiek rūgštesnio padažo, galite užpilti truputį citrinos sulčių arba balto vynuogių acto“, – patarimais dalinasi kulinarė.

Citrininis sūrio ir varškės padažas

Kaip pasakoja maisto ekspertė, sūrio padažai – vieni iš populiariausių ir mėgstamiausių dabartinėje lietuvių virtuvėje. Kulinarė pataria pabandyti šiek tiek aitresnio skonio citrininį sūrio ir varškės padažą, kuris tiks tiek prie traškučių, tiek prie šviežių daržovių lazdelių.

„Natūralų, nesaldų varškės sūrelį sumaišykite su šaukšteliu grūdėtų garstyčių, šaukšteliu vorčesterio padažo bei dviem šaukšteliais šviežios citrinos sulčių. Sutarkuokite apie 100 g kietojo sūrio ir vienos citrinos žievelę – svarbu nepasiekti baltosios citrinos dalies, nes kitaip suteiksite padažui nepageidaujamo kartumo. Į padažą taip pat įmaišykite trinto česnako, pagardinkite druska, pipirais bei kitais jūsų mėgstamais prieskoniais. Norėdami lengvesnės padažo tekstūros – pakaitinkite jį kelias minutes orkaitėje“, – sako maisto ekspertė.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(0 žmonių įvertino)
0
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Guoga apie sprendimą nebesitraukti iš politikos: gulėjau lovoje ir pajutau tuštumą (83)

Naujausias Antano Guogos statymas – Centro partija. Kur ir kodėl dingo pažadai trauktis iš...

Gyvai / Eurolygos išgyvenimo drama Tel Avive: „Maccabi“ – „Žalgiris“ (71)

Trečiadienį Izraelyje susitinka dvi komandos, bandančios išsaugoti paskutinę viltį patekti į...

Pasipiktino EV numeriu ne ant elektromobilio: gal „Regitra“ visiems tokius parduoda? (22)

Elektromobilių savininkai Lietuvoje turi kelias lengvatas, pavyzdžiui, gali važiuoti dalimi...

Arūnas Milašius. Žilagalviai – laikas kilti nuo sofos ir eiti dirbti, jūsų jau laukia (166)

Ką bekalbėtumėte, tačiau mūsų darbo rinka keičiasi ir keičiasi ton pusėn, apie kurią...

Sinoptikai turi pavasarinių naujienų: bus bent keli šiltesnio oro pliūpsniai karščio rekordus jau fiksuoja Šiaurės pusrutulyje esančios stotys (11)

Sinoptikai visame pasaulyje stebi pavasario įsitvirtinimą. Ne visose šalyse pavasario pradžia...

Atsakingas pareigas užimanti Vilma Drulienė: kas svarbiausia norint pasiekti bet kokį tikslą (12)

Kovo mėnesį „Litexpo“ vykusioje konferencijoje „Moters vizija“ savo pranešimą skaitė ir...

Rusija įtūžo Lenkijai nepakvietus Putino į Antrojo pasaulinio karo pradžios metines (213)

Rusija trečiadienį reiškė pasipiktinimą, kad Lenkija nepakvietė prezidento Vladimiro Putino...

5 stadijos, kurias įveikia vyras, kol pagaliau supranta sutikęs savo moterį (4)

Dauguma nieko rimto neplanuojančių vyrų sutinka savo vienintelę tada, kai mažiausiai to laukia....

Kodėl skirtingose šalyse naudojami skirtingi kištukiniai lizdai?

Jei daug keliaujate, tikrai esate susidūrę su problema, kuomet svečioje šalyje negalite naudotis...

Augant nerimui dėl „Brexit“ – žinia lietuviams emigrantams: į ambasadas siųs mobilias komandas (189)

Daugelis Lietuvos emigrantų gana neramiai stebi procesus, kurie šiuo metu vyksta britų parlamente.