aA
Vasaros mėnesiais Lietuvoje karaliaujant šviežioms daržovėms, siūlome jas išbandyti su padažais, kurie pavers daržovių lazdeles jūsų mėgstamiausiu užkandžiu, kuris tiks ir vakarui stebint olimpines žaidynes.
© Shutterstock

Lazdelėmis supjaustykite įvairiaspalves paprikas, agurkus, morkas, salierus, į keturias dalis perpjaukite pomidorus ir užkandžiaukite jais mirkydami į namie pasigamintus padažus, sakoma pranešime spaudai.

Ypač skanus avokadų padažas su fetos sūriu

Visiems mėgstantiems avokadus ir ieškantiems, ką dar galima pasigaminti be tradicinės gvakamolės, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė A. Rasmussen siūlo išbandyti avokadų ir fetos sūrio padažą. Šie vienas kitą papildantys ingredientai, kartu su šviežių daržovių lazdelėmis tiks bet kokia proga.

„Išskobkite porą avokadų ir sudėkite juos į dubenį, šalia supilkite vieną puodelį graikiško ar turkiško jogurto, sutrupinkite apie 100 g fetos sūrio – viską gerai išmaišykite, kol avokadas neparudavo. Smulkiai supjaustykite petražoles, krapus, kalendrą bei bazilikus. Ant žolelių užspauskite tris šaukštus laimo sulčių, sutrinkite dvi skilteles česnako, užberkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Visus ingredientus sumaišykite ir trumpam palikite šaldytuve, kad sustingtų“, – sako A. Rasmussen.

Gaivu: naminis grietinės padažas su krapais

Grietinę sumaišius su liesu kefyru, pagardinus juos paprikos milteliais bei kitais prieskoniais, jūs atrasite visiškai naują skonį, kuris pakeis jau įprastu tapusį grietinės su citrinos padažą.
„Puodelį liesos grietinės sumaišykite su puse puodelio lieso kefyro, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų bei paprikos miltelių.

Sutrinkite dvi skilteles česnako ir smulkiai supjaustykite šviežius krapus, petražoles bei česnako laiškus ir viską sumaišykite. Norėdami šiek tiek rūgštesnio padažo, galite užpilti truputį citrinos sulčių arba balto vynuogių acto“, – patarimais dalinasi kulinarė.

Citrininis sūrio ir varškės padažas

Kaip pasakoja maisto ekspertė, sūrio padažai – vieni iš populiariausių ir mėgstamiausių dabartinėje lietuvių virtuvėje. Kulinarė pataria pabandyti šiek tiek aitresnio skonio citrininį sūrio ir varškės padažą, kuris tiks tiek prie traškučių, tiek prie šviežių daržovių lazdelių.

„Natūralų, nesaldų varškės sūrelį sumaišykite su šaukšteliu grūdėtų garstyčių, šaukšteliu vorčesterio padažo bei dviem šaukšteliais šviežios citrinos sulčių. Sutarkuokite apie 100 g kietojo sūrio ir vienos citrinos žievelę – svarbu nepasiekti baltosios citrinos dalies, nes kitaip suteiksite padažui nepageidaujamo kartumo. Į padažą taip pat įmaišykite trinto česnako, pagardinkite druska, pipirais bei kitais jūsų mėgstamais prieskoniais. Norėdami lengvesnės padažo tekstūros – pakaitinkite jį kelias minutes orkaitėje“, – sako maisto ekspertė.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Kelionių rinką turėjęs sudrebinti TUI užtruko: sklando gandai dėl būsimo vadovo (7)

Vasarą pasigirdus žinioms, jog į Baltijos šalis žengs didžiausias kelionių operatorius TUI,...

Vis blogiau ir blogiau: rytoj laukiama krušos, poryt – šalnų talžys stiprus vėjas (63)

Smarkūs vėjai, įkyrūs lietūs, žema oro temperatūra dieną ir šalnos naktį – taip trumpai...

Karbauskis patenkintas, kaip klostosi konservatoriams: įtaria, kad Ušackas turi planą B (268)

Valstiečių-žaliųjų lyderis Ramūnas Karbauskis įtaria, kad pretendentas į Tėvynės sąjungos...

Ramūnas Bogdanas. Kolaborantas. Kolaborantas? (57)

Žmogų apkaltinti lengva. Ypač tada, kai jis negali atsakyti. Ypač tada, kai jo nebėra tarp...

Įspėjimas ES piliečiams: nuolatinė rezidentė pilietybės negavo (22)

Keturis dešimtmečius Jungtinėje Karalystėje pragyvenusi ir net miesto mere išrinkta...

Vilnietis pasipiktino: jau vairavimo mokyklose moko, kaip važiuoti A juosta (43)

Būsimas vairuotojas, važiuojantis vairavimo mokyklos automobiliu viešajam transportui skirta eismo...

Puola vilkai – žmonės nebeturi kaip gintis (170)

Vi­są Lie­tu­vą su­krė­tė Ra­sei­nių ra­jo­ne, Aks­ti­nų apy­lin­kė­se,...

Lina Kairytė į darbą grįžo prabėgus keturiems mėnesiams po gimdymo: net artimieji sakė, kad mane visi dėl to suės (84)

LNK žinių vedėja Lina Kairytė (33) – viena iš nedaugelio moterų Lietuvoje, kuri praėjus...

Džiaugsmą dėl popiežiaus vizito temdė nemalonūs poelgiai: vilniečiai dalinasi nuoskaudomis papildyta (301)

Nors policijos atstovas teigia, kad popiežiaus Pranciškaus vizitas buvo itin sklandus, vilniečiai...

Nustebsite sužinoję, iš kur ir kaip mūsų parduotuvėse atsiranda medvilniniai marškinėliai (10)

Ar kada nors susimąstėte, kiek laiko ir gamtos, transporto bei žmogiškųjų išteklių prireikia...