aA
Nesudėtingai pagaminamas, bet labai gardus pyragas!
© kulinare.lt

Ingredientai tešlai:

0,5 kg kvietinių miltų
220g kepinių margarino ar sviesto
1 kiaušinis
2 v.š. grietinės
druska

Kiti ingredientai:

1 skardinė saldinto kondensuoto pieno
3-4 v.š. kokoso drožlių
pusė citrinos

Gaminimas:

Miltus persisjojame tiesiai į didelį dubenį. Beriame truputį druskos. Kambario temperatūros sviestą kubeliais sudedame į miltus ir rankomis jį įtriname į juos, kad neliktų didesnių gumulėlių. Dedame kiaušinį ir porą šaukštų grietinės.

Rankomis išminkome tešlą. Tešla iš pradžių atrodys labai kieta, bet vėliau išsiminkys. Minkome apie 10-15 minučių.

Paruoštą tešlą dedame į šaldymo kamerą ir šaldome apie 30-40 minučių,kad tešla būtų pakankamai kieta, kad ją būtų galima tarkuoti stambia tarka.

Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir ant jos vienu sluoksniu tarkuojame tešlą.

Į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, dedame tešlos trupinius ir kepame juos apie 5 minutes. Iškeptus sudedame į dubenį.

Į kepimo skardą vėl tarkuojame tešlą ir kepame trupinius. Tą patį kartojame keletą kartų, kol iškepame pakankamai trupinių.

Į dubenį su iškeptais trupiniais pilame kondensuotą pieną, sudedame kokoso drožles, įspaudžiame sultis iš pusės citrinos ir šaukštu gerai išmaišome.

Ant maistinės plėvelės sudedame paruošto pyrago masę, suformuojame stačiakampio formos pyragą ir suvyniojame. Pyragą reikia suslėgti - uždedame ant jo pjaustymo lentelę ir paslegiame sunkiu daiktu.

Geriausiai pyragą būtų įdėti į šaldytuvą ir laikyti ten visą naktį. Sustingusį pyragą supjaustome ir patiekiame.

Skanaus!

Receptai, patiekalai ir jų gaminimo patarimai
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Gyvai / DELFI Diena. Išskirtinis interviu su Veryga ir kodėl prezidentę sustabdė sugedęs lėktuvas (10)

Išskirtinis sveikatos apsaugos ministro interviu „DELFI Dienai“: kurios ligoninės bus...

Šimašiaus sprendimas užminė mįslę: liko tuščiomis kišenėmis ar išlošė aukso puodą? (65)

Vilniaus meras Remigijus Šimašius priėmė gan rizikingą sprendimą – likus visai mažai...

Aušra Maldeikienė ir Gitanas Nausėda turėjo ką pasakyti vienas kitam: jūs „durninate“ tautą (64)

Pirmadienio LNK laidoje „Yra, kaip yra“ 17 val. 35 min - pirmoji kandidatų į Lietuvos...

Trumpo komentarai sukėlė internautų pašaipų bangą (10)

Socialinių tinklų vartotojai Suomijoje pirmadienį neslėpė nuostabos dėl Jungtinių Valstijų...

Lietuviai pasidalino į dvi stovyklas: ar brangtų prekės, jei prekybos tinklai sekmadieniais nedirbtų? (154)

Prekybos tinklų darbo laikas sekmadieniais – vis dar neišspręstas klausimas. Seime sprendimas...

Dramų šeimose grimasos: prestižiniame sostinės rajone praskeltos galvos, kraujas ir be galo išsigandęs aštuonmetis (478)

Į iškvietimus vykstanti vaiko teisių apsaugos specialistė su DELFI sutiko pasidalinti istorijomis,...

Žiemos ar vasaros laikas: kurį pasirinks Lietuva? apklausa (765)

Sveikatos apsaugos ir švietimo ekspertai sutaria, kad praktikos sukioti laiką kiekvieną pavasarį...

Miške surado įtartinai sužymėtus medžius: ką visa tai reiškia? (34)

Vaikštinėjant miške, dažniausiai grožimasi natūralia gamta, mėgaujamasi grynu oru. Vasaros...

Paviešintos mįslingai dingusio povandeninio laivo liekanų nuotraukos (1)

Manoma, kad Argentinos karinių pajėgų laivas, prieš metus mįslingai pradingęs su 44 įgulos...

Išsigydžiusi depresiją Monika Šalčiūtė grįžo į viešumą: iš savo žinomumo esu uždirbusi 7 tūkstančius eurų per mėnesį (47)

Ilgi efektingos spalvos plaukai, priaugintos blakstienos, ryškus makiažas ir džemperis vietoj...