Jums reikės:

Apie 1,5 kilogramo sveriančios triušio
1 svogūno
5 svogūnų laiškų
3 morkų
250 gramų pievagrybių
125 gramai alyvuogių be kauliukų
60 gramų graikiškų riešutų
250 gramų balto sauso vyno
4 valgomi šaukštų garstyčių
1 lauro lapelis
1 ryšulėlis rozmarino
1 ryšulėlis čiobrelio
20 gramų sviesto
2 valgomų šaukštų augalinio aliejaus
Druskos, pipirų

Darbo eiga:

Svogūną ir morkas nulupkite ir susmulkinkite. Grybus nuplaukite ir perpjaukite per pusę. Nuplautus svogūnų laiškus supjaustykite maždaug 3 centimetrų ilgio gabalėliais.

Triušį gerai nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite jūsų norimos porcijos dydžio gabalėliais.

Puode įkaitinkite aliejų ir sviestą, ten apkepkite triušienos gabaliukus iki jie pasidengs auksaspalve plutele. Iš abiejų pusių kepkite po vidutiniškai keturias minutes. Apkeptą triušieną perdėkite į kitą indą. Į riebalus, kur kepėte mėsą, suberkite svogūnus – juos kepkite apie 5 minutes.

Dubenėlyje išmaišykite vyną ir garstyčias.

Atgal į puodą sudėkite mėsą, užpilkite vyne ištirpusias garstyčias ir ant smarkios ugnies troškinkite 10 minučių. Po to ugnį sumažinkite iki vidutinės. Suberkite svogūnų laiškus, graikiškus riešutus, įmeskite lauro lapelį bei rozmarinus ir čiobrelius. Visą tai užpilkite puse litro vandens, uždenkite dangčiu ir troškinkite 20 minučių.

Galiausiai į puodą keliauja grybai, morkos ir alyvuogės. Troškinkite dar 15 minučių uždengę puodą dangčiu. Prieš patiekiant triušieną lėkštėse, iš puodo išimkite lauro lapą ir prieskonines žoles.

Skanaus

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją