Jums reikės:

700 g gabalėliais supjaustytos jautienos išpjovos,
1 valg. šaukšto augalinio aliejaus,
1 smulkiai supjaustyto nedidelio svogūno,
1 valg. šaukšto tarkuotų baltųjų ridikėlių,
1 valg. šaukšto garstyčių,
0,5 arb. šaukštelio druskos.

Bruknių padažui:

100 g bruknių,
40 g cukraus,
1 valg. šaukštas portveino.

Gaminimas

1. Įkaitintame augaliniame aliejuje iškepkite jautienos kepsnius. Sudėkite į lėkštę.

2. Susmulkintas bruknes sumaišykite su cukrumi ir portveinu, įpilkite truputėlį vandens ir pavirinkite.

3. Likusiame nuo mėsos padaže patroškinkite susmulkintą svogūną. Ten pat supilkite bruknių padažą, suberkite tarkuotus baltuosius ridikėlius, garstyčias, druską, įpilkite truputėlį vandens. Maišydami užvirinkite.

4. Prieš patiekiant ant stalo kiekvieną kepsnį perpjaukite išilgai. Į indą įpilkite truputėlį padažo, padėkite mėsą ir apliekite likusiu bruknių padažu. Garnyrui patiekite pjaustytų salierų stiebų.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)