Kas sakys, kad juoda spalva nekelia apetito, tai vat būtent šiame patiekale ir panaudotas žolelių žalias padažas ir raudoni vyšniniai pomidoriukai.

Jei dar nebandėte makaronų su sepijų rašalu – pats laikas tą padaryti! Paruošimo laikas apie 10-15 minučių, o rezultatas labai išvaizdus ir skaniai sotus.

Patiekalui paruošti reikės:

Spageti makaronų su sepijų rašalu
šviežios lašišos
vyšninių pomidorų
petražolių
kietojo sūrio
alyvuogių aliejaus
druskos ir pipirų

Pradedam nuo padažo: elektriniu trintuvu susmulkinau petražoles (galite naudoti ir kitas šviežias mėgstamas žoleles: baziliką, kalendrą), česnaką, supyliau alyvuogių aliejų, įtarkavau kietojo sūrio, pagardinau pagal skonį druska ir pipirais.

Vienoje keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus pakepinau vyšninius pomidorus su visomis šakelėmis, pagardinau druska, truputėliu balzaminio actu.

Kitoje keptuvėje kepiau lašišą, kepiau tik kelias kelias minutes, nesinori, kad lašiša perkeptų ir taptų sausa.

Išviriau makaronus.

Pateikimas lėkštėje: makaronus, apšlakstytus alyvuogių aliejumi, gražiai susukite lėkštėje į kauburėlį, ant viršaus uždėkite lašišos gabalėlius, šone – pomidorus ir po kelis žiupsnelius žaliojo padažo.