Produktai:
4 vidutinio dydžio baklažanai,
2 šaukštai mirino (saldaus ryžių vyno),
2 šaukštai sojos padažo,
0,5 šaukštelio tarkuotos imbiero šaknies,
1 šaukštas smulkintų svogūnų laiškų,
3 šaukštai aliejaus,
druskos.
Kaip gaminti:
1. Baklažanus nuplaukite, perpjaukite perpus, paskui supjaustykite 2 cm storumo riekelėmis. Apibarstykite druska, išmaišykite kiaurasamtyje ir palikite pastovėti 30 min. paskui perpilkite šaltu vandeniu, nuspauskite ir nusausinkite.
2. Sumaišykite miriną, sojos padažą ir imbierą.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite baklažanus (apie 8 min.). Supikite į keptuvę padažą, maišydami dar 3 min. pakepkite. Prieš patiekdami apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.
Skanaus!