Mėgstu bulvinius blynus, bet norint turėti gražesnę figūrą, turi jų atsisakyti arba... Arba kepti orkaitėje be riebalų. Šitaip blynus kepu jau daug metų ir tikrai negaliu pasakyti, kad skonis skiriasi nuo įprastų...

1 šaukštas aliejaus,
4 bulvės,
1 svogūnas,
druskos ir pipirų pagal skonį,
1 kiaušinis,
2 skiltelės česnako,
2.5 šaukšto miltų.

Įkaitiname orkaitę iki 200 C temperatūros. Kepimo skardą ištiesiame kepimo popieriumi ir ištepame aliejumi.

Nuskustas bulves sutarkuojame: 1 smulkiai, o likusias su burokine tarka. Nuspaudžiame skystį. Mušame kiaušinį, beriame smulkintus svogūnus ir česnakus, beriame pipirus ir druską ir gerai išmaišome. Įmaišome miltus, kad blynai būtu tvirtesni.

Su šaukštu dedame blynų masę į skardą ir kepame 10 min. iš vienos pusės, 10 iš kitos.

Odeta

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt