50 ml alyvuogių aliejaus,
1 smulkiai supjaustytas svogūnas,
2 skiltelės smulkiai supjaustyto česnako,
125 ml raudonojo vyno,
800 g pasmulkintų konservuotų pomidorų su sultimis,
1 šaukštas smulkintų šalaviju arba čiobrelių,
druska ir pipirai,
350 g makaronų,
25 g sviesto,
225 g nedideliais gabalėliais supjaustytų vištienos kepenėlių,
žiupsnelis miltų,
kelios šakeles šalavijų ar čiobrelių papuošimui.

Gaminimo būdas:

1. Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinkite pusę aliejaus ir suberkite svogūnus. Po 4-5 min suberkite česnakus ir pakepinkite dar 1 min.

2. Supilkite vyną ir maišydami kaitinkite, kol pusė jo išgaruos. Tada sudėkite pomidorus ir smulkintus šalavijus ar čiobrelius. Kaitinkite apie 30 min, arba kol padažas sutirštės. Pagardinkite druska ir pipirais.

3. Makaronus sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite 7-10 min. Tuo tarpu didelėje keptuvėje ant didelės ugnies įkaitinkite likusį aliejų bei sviestą ir sudėkite miltais pabarstytas kepenėles (dalimis, ne visas iš karto). Pakepinkite maždaug 5 min, kol parus.

4. Makaronus nukoškite ir sudėkite į dubenėlius. Kepenėles atsargiai įmaišykite į pomidorų padažą ir supilkite ant makaronų. Papuoškite šalaviju ar čiobrelių šakelėmis ir patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją