Reikės:

1 kg grybų
30 g druskos
žiupsnelis citrinos rūgšties
žiupsnelis kmynų
po 3 juoduosius ir kvepiančius pipirus
2 lauro lapeliai

Nuvalyti jauni vienos rūšies grybai gerai nuplaunami. Tada sumaišomi su druska bei prieskoniais ir troškinami vis pamaišant uždengtame puode 20 min.

Baigiant troškinti, įberiama ant peilio galo citrinos rūgšties bei žiupsnelis kmynų.

Grybai sudedami į sterilizuotus stiklainius, pridengiami paruoštais dangteliais ir kaitinama puode su verdančiu vandeniu.

Tam imamas didelis puodas, ant kurio dugno tiesiamas rankšluostukas arba tiesiog audinio gabaliukas, kad stiklainis nestovėtų ant pliko puodo dugno, įpilamas ir užverdamas vanduo, statomas stiklainis ir pridengiamas sterilizuotu dangteliu (arba keli, jei telpa). 0,5 l stiklainiai kaitinami 40 min, 1 l - 60 min. Paskui stiklainiai hermetiškai uždaromi.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)