Kepimas aukštoje temperatūroje pasižymi karamelizuojančiu poveikiu, taip tarsi ištraukiamas daržovių skonis ir saldumas. Lyg valgytum saldainį, tik gerokai sveikiau!

Kepti šakniavaisines daržoves labai paprasta. Tam pakanka aliejaus, druskos ir pipirų. Toliau jau viskas priklauso nuo jūsų skonio – galite daržoves pabarstyti kmynų sėklomis arba rinktis labiau azijietišką variantą ir pagardinti jas sezamo sėklomis ar apšlakstyti sezamo aliejumi. Iškeptas daržoves taip pat galite patiekti paskanintas bet kokiu jums patinkančiu padažu.

Tačiau persistengti nereikia, kad įvairūs pagardai ir padažai neužgožtų pačių daržovių skonio. Pakaks aliejaus, druskos ir pipirų, kad šakniavaisinės daržovės priverstų aplaižyti pirštus. Tai puikus garnyras. Kol jos keps orkaitėje, paruošite likusią patiekalo dalį.
Taigi, pradedame!

Galite rinktis bet kokias jums patinkančias šakniavaisines daržoves, imti jų tiek, kiek jums norisi. Galite rinktis vieną daržovę ar jas pamaišyti. Pavyzdžiui, morkos, pastarnokai, griežčiai ir ropės.

Daržoves nulupkite ir nuplaukite. Supjaustykite jas maždaug vienodo storio juostelėmis, kad iškeptų vienu metu. Tiesiog supjaustykite taip, kaip jums gražiau – čia jokių teisingų variantų nėra!

Apšlakstykite daržoves alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Aliejaus užpilkite tiek, kad daržovės tolygiai pasidengtų ir vienodai keptų.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Daržoves vienu sluoksniu papilkite ant kepimo skardos ar kepimo indo ir pašaukite į orkaitės vidurį. Kepkite jas 25-35 minutes, priklausomai nuo daržovių dydžio. Išimti reikia tada, kai daržovės tampa minkštos ir pradeda ruduoti jų kraštai.

Tai ir viskas! Patiekite jas tiesiog taip arba apibarstytas šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis (pavyzdžiui, petražolėmis), kad atrodytų spalvingiau.

Šios orkaitėje keptos šakniavaisinės daržovės tokios skanios, kad netrukus suprasite, jog daržovių pradėjote valgyti gerokai daugiau nei anksčiau!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)