4 porcijos, gaminama 1 val. 25 min.

Produktai:

1 kilogramas jautienos filė,
sauja džiovintų grybų,
2 – 3 pomidorai,
1 svogūnas (nulipti, susmulkinti),
1 stiklinė baltojo sausojo vyno,
druskos, pipirų pagal skonį,
alyvuogių aliejaus kepimui,
miltų.

Padažui:

5 – 6 migdolai,
1 skiltelė česnako,
3 – 4 petražolės šakelės.

Kaip gaminti:

1. Grybus pamerkite. Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų.

2. Mėsą supjaustykite stambiomis juostelėmis, pasūdykite, apibarstykite pipirais, apvoliokite miltais ir pakepkite. Kepkite po kelis gabalėlius, greitai, kad neišbėgtų sultys. Sudėkite apkeptus gabalėlius į puodą, uždenkite, kad neatvėstų.

3. Tame pačiame aliejuje (jei mažoka, įpilkite daugiau) pakepkite svogūną, sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus (prieš tai nuplikykite ir nulupkite žieveles bei išimkite sėklas). Daržoves kepkite 15 min., tada įpilkite vyno, padidinkite kaitrumą ir dar 3 min. patroškinkite.

4. Šiuo padažu užpilkite mėsą ir troškinkite apie 40 – 60 min. Jei padažo mažoka, įpilkite vandens.

5. Sudėkite į mėsą išmirkytus grybus (prieš tai nuspauskite) ir patroškinkite 10 min. Galiausiai sudėkite smulkintus česnakus, migdolus ir smulkintas petražoles.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)