Bulvių košės blynai

reikės:

vakarykštės bulvių košės
kiaušinio
miltų
prieskonių

į košę įmušame kiaušinį, miltų, kad neliptų, ir kepame įkaitintoje keptuvėje.

Lietiniai su braškėmis

2 kiaušinių,
1 stiklinė pieno
miltų
1 šaukštas cukraus
4 šaukštai aliejaus
druska
šaldytos braškės

Eiga:

2 kiaušinius suplakt su druska, maišant įpilti pieno, po truputį dėti miltus, kad tešla būtų tiršta. Tada įpilkite 1 šaukštą cukraus ir 4 šaukštus aliejaus.

Į keptuvę pilame 2-2,5 šaukštus tešlos, ne daugiau. Iškepame blynelius, atšildome braškes, sudedame į vidų blynelių ir sulanksčius apkepame. Pagardinam grietine.

BLYNŲ TORTAS su rūkyta lašiša

reikės:

blynelių-lietinių
lydyto sūrelio 200 g
2 šaukštų grietinės
žalumynų

Iškepame blynelius, sūrelį sumaišome su grietine, lašišą supjaustome smulkiais gabaliukais, žalumynus supjaustome ir torto principu dedame: vieną blynelį ištepame sūrelio-grietines padažu, dedame lašišą ir žalumynais apibarstome, ant viršaus kitas blyno sluoksnis, viską kartojame ir taip padarome tortą blynų... palaikome šaldytuve ir valioo...

Simona V.

**********************************************************************

Plonučiai aguoniniai lietiniai su maskarponės ir abrikosų įdaru

Reikės tešlai:

2 stiklinių miltų
3 kiaušinių
250 ml pieno
125 ml vandens
2 v.š. aliejaus
2 v.š. cukraus
žiupsnelio druskos
4 v.š. aguonų

Įdarui:

200 g maskarponės sūrio
1 pakelio vanilinio cukraus
250 g konservuotų abrikosų
1 apelsino žievelės
uogienės

Gaminimas:

Kiaušinius išplakiau su pienu ir vandeniu.
Subėriau cukrų ir druską, supyliau aliejų.
Maišydama įsijojau miltus.

Aguonas pakepinau sausoje keptuvėje ir subėriau į blynų tešlą.
Viską gerai išmaišiau ir atidėjau šalin.
Įdarui smulkiai supjausčiau konservuotus abrikosus.
Šakute išsukau maskarponės sūrį iki purumo.
Subėriau smulkintus vaisius ir vanulinį cukrų.
Dar kartą gerai išmaišiau.
Išsikepiau lietinius.

Ant kiekvieno blyno vidurio dėjau po šaukštą įdaro.
Blyną lenkiau pusiau ir suėmiau kraštus, kad pasidarytų krepšelis.
Apsukau atpjauta apelsino žievele ir prismeigiau mediniu smeigtuku, kad "neatsirištų".

Paskaninau raudonųjų serbentų uogiene.

Kefyrinės vaflių širdelės

Labai greitai ir paprastai pagaminami.
Tešlą sugebėtų užmaišyti jau ir pradinukas.
Jei turite vaikų – leiskite jiems padėti Jums ruoštis Užgavėnėms.

Išsikepus tokių vaflių – širdelių, neapsakomas malonumas bus juos visai šeimai valgyti, pamirkant į mėgstamą jogurtą ar uogienę.

Tai gali būti idėja pusryčiams arba tiesiog skanus desertas.

Reikės:

100 g lydyto sviesto
250 ml kefyro
120 g riebios grietinės
3 kiaušinių
3 v.š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
500 g miltų
cukraus pudros pabarstymui
mėgstamos uogienės ar jogurto

Gaminimas:

Lydytą sviestą išplakiau su kefyru, grietine ir kiaušiniais.
Persijotus miltus sumaišiau su kepimo milteliais ir druska.
Sausus produktus sumaišiau su pieno mišiniu.

Viską gerai išplakiau iki purios vientisos masės.
Įkaitinau keptuvę (manoji – elektrinė) ir dėjau po 2 v.š. tešlos.

Kepiau nustatytą laiką arba tol, kol vafliai gražiai parudavo.
Iškeptus pabarsčiau cukraus pudra.

Šokoladiniai lietiniai su bananais

Dar vienas lietinių blynų receptas. Paradoksalu, tačiau savaitgaliais lietinius kepdavo mano antroji pusė. Man toks malonumas nebūdavo leidžiamas, nes, anot žinovo, blogai (su gurgulais) išmaišau tešlą ir blynai būna neskanūs.

Kai liga pakerta, jėgų net iš lovos pakilti nėra - skanūs ir manieji, kaip sakydavo, "gurgulėtieji":).

Va ir parodo gyvenimo negandos kas yra kas:).

Kepiau lietinius, tešla nebuvo jokio gurgulėta, tarp dantų nestrigo ir visi liko sotūs (tik man vargšelis smilius nudegė). Kalta reta lietinių kepimo praktika...

Reikės tešlai:

200 g miltų
1 V Š kakavos miltelių
2 V Š tirpinto sviesto
2 kiaušinių
600 ml pieno

Įdarui:

4 bananų
1 didelio apelsino
2 v.š. kokosinio likerio

Padažui:

40 g juodojo šokolado
5 v.š. pieno

Gaminimas:

Miltus su kakavos milteliais persijojau.
Padariau juose duobutę ir įmušiau kiaušinius.
Supyliau pieną. Viską gerai išmaišiau ir iškepiau lietinius.
Įdaras - bananus supjausčiau griežinėliais, užpyliau apelsinų sultimis ir nutarkuota apelsino žievele.

Apliejau likeriu ir palikau pastovėti 10 minučių.
Bananinį įdarą dėjau ant iškeptų lietinių, lenkiau pusiau, gautą pusę - dar pusiau.

Paruoštus blynus sudėjau lėkštėn :)

Padažas - Juodąjį šokoladą ištirpinau ant silpnos ugnies, supyliau pieną, maišydama truputį pakaitinau.
Juo apliejau paruoštus blynus.

Rikotos sūrio blyneliai su juodaisiasis serbentais

Reikės:

350 g rikotos sūrio
150 ml pieno
4 kiaušinių
150 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
150 g šaldytų ar šviežių uogų (aš turėjau juodųjų serbentų)
žiupsnelio druskos
2 v.š. cukraus
aliejaus kepimui

Gaminimas:

Dubenyje sumaišiau rikotos sūrį, pieną ir kiaušinių trynius.
Į gautą sūrio masę įsijojau miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Viską dar kartą gerai išmaišiau.

Kiaušinių baltymus išplakiau iki standžių putų.
Atsargiai įmaišiau į jau gautą masę.

Į įkaitintą keptuvę dėjau po 1 v.š. tešlos kiekvienam blynui, ant viršaus užbarsčiau uogų.

Iškepusius blynus pabarsčiau cukraus pudra.

SKANAUS!
Kristina

**************************************************************

Lietiniai su silkės įdaru

Lietiniams reikės:

200 g miltų
2 stiklinių pieno
2 kiaušinių
druskos
riebalų kepimui

Įdarui reikės:

350 g silkės filė be odos
1 virto kiaušinio
1 nedidelio svogūno
kvepiančių pipirų

Užmaišykite lietinių tešlą iš jiems skirtų produktų ir juos iškepkite. Įdarui pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Silkės filė ir kiaušinį sumalkite mėsmale, sudėkite pakepintą svogūną, pabarstykite kvepiančiais pipirais ir gerai išmaišykite. Įdarą tepkite ant lietinių ir sulankstykite. Apkepkite iki auksinės spalvos ir valgykite su tirpintu sviestu.

Blynai su lęšiais

Reikės:

250 g žuvies filė
0,5 stiklinės džiūvėsėlių
1 kiaušinio
1 stiklinės virtų lęšių
1 morkos
0,5 stiklinės sezamo sėklų
druskos
aliejaus kepimui

Ruošimas:

Morkas ir žuvį apie 10-15min. patroškinkite keptuvėje. Sudėkite į išvirtus lęšius, įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius, pabarstykite druska. Galite įdėti mėgstamų prieskonių. Formuokite blynelius, juos iš abiejų pusių pavoliokite sezamo sėklose. Kepkite įkaitintuose riebaluose. Skanu valgyti su grietine. Skanaus!

Lietiniai su žuvies įdaru

Lietiniams reikės:

200 g miltų
2 stiklinių pieno
2 kiaušinių
druskos
riebalų kepimui

Įdarui reikės:

350 g žuvies filė
2 svogūnų
1 pomidoro
50 g fermentinio sūrio
petražolių
druskos
pipirų
riebalų kepimui

Ruošimas:

Užmaišykite lietiniams tešlą ir juos iškepkite. Žuvies filė supjaustykite juostelėmis ir pakepinkite su gabaliukais pjaustytu pomidoru (prieš tai nulupkite pomidoro odelę), petražolėmis, druska ir pipirais. Įdarą įsukite į iškeptus blynus. Juos sudėkite į skardą, pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepkite orkaitėje kol sūris išsilydys.

Ryžių blynai

Reikės:

1 stiklinės ryžių
2 kiaušinių
0,5 stiklinės cukraus
2 stiklinių pieno
0,5 tarkuotos citrinos žievelės
2 - 3 šaukštų cukraus pudros
1 šaukšto cinamono
aliejaus blynų kepimui

Ruošimas:

Nuplaukite ryžius ir juos sudėkite į verdantį pieną, virkite ant mažos ugnies nuolat maišant, kol išvirs ryžiai ir išgaruos pienas. Nuėmę nuo ugnies suberkite cukrų ir išmaišykite, ryžius atvėsinkite.

Kitame inde išplakite kiaušinius ir juos supilkite į atvėsusius ryžius, taip pat suberkite ir tarkuotą citrinos žievelę, viską gerai išmaišykite ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol blynai gražiai apskrus. Iškepusius blynus prieš valgant apibarstykite cukraus pudra, cinamonu ir tarkuota citrinos žievele.

Blynai su daržovėmis ir dešrelėmis

Reikės:

2 stiklinių miltų
1 stiklinės pieno
2 kiaušinių
1 svogūno
1 nedidelės morkos
100 g pieniškų dešrelių
100 g moliūgo
mėgstamų daržovių prieskonių
aliejaus blynų kepimui

Ruošimas:

Atskirkite trynius nuo baltymų. Tada iš trynių, pieno ir miltų užmaišykite tešlą. Į tešlą sudėkite stambiai tarkuotą moliūgą, smulkiai sutarkuotas morkas, susmulkintą svogūną ir ritinėliais supjaustytas dešreles. Viską gerai išmaišykite ir pagardinkite prieskoniais.

Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Kepkite įkaitintame aliejuje. Blynus valgykite su grietine.

Blynai su obuoliais ir avižiniais dribsniais

Blynams reikės:

1 stiklinės miltų
1 stiklinės avižinių dribsnių
1 stiklinės pieno
1 šaukšto medaus
1 stiklinės stambiai sutarkuotų obuolių
druskos
1-2 šaukštų aliejaus
aliejaus kepimui

Padažui reikės:

100 g vanilinio sūrelio
2-3 šaukštų natūralaus jogurto
1 vidutinio dydžio banano
pagal skonį citrinos sulčių

Ruošimas:

Blynams dribsnius, miltus, pieną, aliejų, medų ir truputėlį druskos gerai išmaišykite. Sudėkite tarkuotus obuolius ir dar išmaišykite. Blynus kepkite įkaitintame aliejuje.

Padažui nuluptą bananą, jogurtą, citrinos sultis ir sūrelį sutrinkite maišikliu. Blynus valgykite su šiuo padažu.

Mieliniai blynai su riešutais

Reikės:

2 stiklinių miltų
2 kiaušinių
2 stiklinių pieno
1 šaukšto sausų mielių
2 šaukštų aliejaus
druskos
0,5 stiklinės graikiškų riešutų branduolių
aliejaus kepimui

Ruošimas:

Iš blynams skirtų produktų užmaišykite tešlą. Riešutus susmulkinkite(galite sumalti mėsmale) ir sudėkite į blynų tešlą. Padėkite šiltai, kad tešla pakiltų. Iškepusius blynus skanu valgyti su majonezu ar grietine.

Janina

*********************************************************************

TOP Lietiniai blynai su įdaru

Koks savaitgalio rytas gali būti be blynų?! Per eilę metų eksperimentavimo šeimos nariams buvo patiekta eilė skirtingų blynų receptų. Jie, tarsi komisija, nuolatos vertino šiuos gaminius ir galiausiai išrinko top blynus, kuriuos jie pageidautų valgyti kuo dažniau. Kadangi šios komisijos vertinimas man yra kaip įstatymas, skubu pasidalinti šiuo receptu ir su jumis. Turiu pasakyti, kad ir šįkart pasitvirtino taisyklė: genialumas slypi paprastume.

Top lietinių blynų su įdaru receptas:

Laikas: 1 val.

12 – 14 lietinių blynų maišau 2 litrus blynų masės. Tam reikia:
Miltai apie 0,5kg;
Kiaušinis – 1 vnt;
Sviestas – 20 – 30 gramų;
Cukrus – 1 valgomas šaukštas;
Druska – 1 arbatinis šaukštelis;
Pienas apie 0,5 litro;
Vanduo – tiek, kad pasiekti skysta konsistenciją;
Įdarui naudojame sldžius varškės sūrelius arba gardžią varškę su įvairiais skoniais.

Patogiausia masę maišyti elektriniu maišytuvu. Tokiu atveju masė labai lengvai maišosi, nelieka sulipusių miltų gabaliukų, sutaupoma laiko. Sudėjus ingredientus maišome masę iki kol ji taps pakankamai skysta. Pirmam blynui keptuvę įkaitiname kiek įmanoma karščiau, ipilam arbatinį šaukštelį aliejaus (geriausia alyvuogių aliejus) ir saugom, kad pirmas blynas neprisviltų.  Kitus blynus kepam ant vidutinio karščio, į keptuve vis ipilant po šlakelį aliejaus kiekvienam blynui. Bet svarbiausia aliejaus pilti kaip įmanoma mažiau, kad blynai minimaliai įsigertų riebalų. Iškeptą blyna ištepu medumi ir paruošiu įdarui.
Taupant laiką dažniausiai naudoju parduotuvėje pirktas desertines varškes. Lietinius dažniausiai gaminu su dviejų ar trijų rušių įdaru. Vienus lietinius sutepu trintų spanguolių uogiene, kitus su persikų, vyšnių ar braškių skonio varške, dar kitus su saldžia varške su razinomis... Idėjus įdarą blyną susukame ir dedame į karštą lėkštę ir uždengiame dangčiu, kad blynas neatauštų.

Galima pasigaminti įdarą ir patiems:

Reikės:

Liesa varškė – 400g;
Kiaušinis – 1vnt;
Grietinė – 2 valgomieji šaukštai;
Cukrus, medus arba kondencuotas pienas – 2 valgomieji šaukštai;
Vanilė, cinamonas – pagal skonį;
Trintos uogos, uogienė arba vaisiai – pagal skonį, labai tinka koservuoti persikai.

Varškę triname su kiaušiniu ir cukrumi iki vientisos masės. Pridedame grietinės ir triname, kol varškė įgaus kreminę konsistenciją. Pridedame mėgstamos uogienės ar smulkiai supjaustytų vaisių.

Pagal šeimos narių reikalavimą šiuos blynus privalu patiekti bent kelis kartus per savaitę.

Skanaus

Vaidas G.

***********************************************************************

Blynų tortas Užgavėnėms

Tešlai reikės:

150 g miltų
250 g sviesto
180 g cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus
4 kiaušinių

Pertepimui:

220 g cukraus
8 kiaušinių trynių
250 g sviesto
40 g kakavos miltelių

Karamelei:

120 g rupaus cukraus
keli lašai citrinos sulčių

50 g sviesto skardai patepti

Gaminimas

1. Labai gerai išsukti sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, vieną po kito kiaušinius ir miltus.

2. 24cm skersmens kepimo formą ištepti sviestu. Į ją įkrėsti 1/6 tešlos ir gražiai išlyginti, kad gautųsi gražus blynas. Kepti apie 8min įkaitintoje orkaitėje, 150 laipsnių temperatūroje. Iškepusį blyną išimti ir kuriam laikui palikti ant grotelių. Formą išvalyti, patepti sviestu ir viską pakartoti dar 5 kartus, kol gausis 6 blynai. Juos atvėsinti atskirai.

3. Pertepimo ruošimas Į indą su 1,5 dl vandens įpilti cukrų ir užvirti. Ant silpnos ugnies sirupą virti tol, kol jo lašelį įlašinus į šalto vandens stiklinę, susiformuos mažas apvalus burbuliukas. Labai gerai išplakti kiaušinių trynius. Į trynių masę po truputį pilti sirupą ir nenustoti plakti , kol masė pasidarys tiršta ir vėsi. Tada į šįą masę po truputį berti kakavos miltelius bei minkštą sviestą ir visą laiką maišyti. Sumaišytą masę dėti į šaldytuvą.

4. Karamelės ruošimas Į indą su 10 cl vandens įpilti cukrų ir citrinos sultis, viską užvirti ir dar pavirti, kol gausis gintarinės spalvos karamelė. Imti patį gražiausią blyną ir jį aptepti paruošta karamele. Su peilio smaigaliu išraižyti 12 dalių, kad vėliau būtų lengviau pjaustyti.

5. Torto sutepimas Blynus sutepti pertepimu, o ant viršaus uždėti karamele padengtą blyną. Tortą dėti į šaldytuvą. Pjaustyti tortą pagal peiliu išraižytas linijas.

P.S. tortas bus dar skanesnis, jei gaminsite jį iš vakaro.

Blynų garnyras iš sūrio

400 g rikotos sūrio
75 g juodojo šokolado drožlių
50 g rupaus cukraus

Ruošimas

Su šakute sutrinti rikotą vis įberiant cukraus. Viską gerai išmaišyti, suberti šokolado drožles ir dar kartą išmaišyti.

Labai skanu su miltiniais blynais.

Skanaus
Ingrida R.

*****************************************************************

Vaniliniai mieliniai blynai

2 stiklinės pieno
20 g šviežių mielių
2 šaukštai cukraus
2 kiaušiniai
2-3 stiklinės miltų
3 šaukštai tirpinto sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
aliejaus kepimui

Mieles ištrinti su cukrumi, užpilti šiltu pienu ir palikti šiltoje vietoje, kol masė suputos. Vėliau supilti išplaktus kiaušinius, tirpintą sviestą, miltus, įberti vanilinio cukraus, druskos bei gerai išmaišyti.
Palikti šiltoje vietoje, kol tešla padvigubės. Iškilusią tešlą dar kartą atsargiai išmaišyti ir kepti blynelius gerai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus.

Patiekti su mėgstama uogiene, pabarstyti cukraus pudra.

Žalieji špinatų blyneliai su fetos ir pomidorų įdaru

Tešlai:

150 g šviežių špinatų lapų
2 kiaušiniai
2 stiklinės miltų
1 stiklinė pieno
1 šaukštas aliejaus
žiupsnelis druskos, pipirų

Įdarui:

2 pomidorai
Fetos sūris
Bazilikai

Išplakti kiaušinius, suberti druską, pipirus, supilti pieną, aliejų, sudėti gerai nuplautus špinatų lapus ir susmulkinti blenderiu (smulkintuvu) iki vientisos masės. Į žalią masę suberti miltus ir gerai išplakti plakikliu. Kepame plonus didelius blynelius. Ant iškeptų blynelių trupiname fetos sūrio, dedame smulkiai pjaustytus pomidorus, pabarstome bazilikais. Susuktus blynelius apkepame iš abiejų pusių. Kvapnūs blyneliai bus gardūs tiek karšti, tiek šalti.

Cinamoniniai morkų ir varškės blyneliai

3 morkos
200 g varškės
2 kiaušiniai
1 stiklinė pieno
1 stiklinė miltų
1 šaukštas cukraus
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis cinamono
žiupsnelis druskos

Morkas sutarkuoti smulkia tarka, sudėti varškę, suberti cukrų, druską, kepimo miltelius, cinamoną, supilti išplaktus kiaušinius bei pieną ir viską labai gerai išmaišyti. Suberti miltus ir vėl gerai išmaišyti. Iš gautos masės formuojame blynelius ir kepame, kol blyneliai įgaus auksinį atspalvį. Patiekti su uogiene arba jogurtu.

Gero apetito!
Asta Ž.

*********************************************************************

Blyneliai su bananais ir karštu šokoladu

Tereikia išsikepti paprastus lietinius blynus:

1 kiaušinis
Stiklinė miltų
Cukrus ir vanilinis cukrus (pagal skonį)
3š. aliejaus
Pienas arba vanduo (pagal poreikį)

Į blynus įvynioti pjaustytą bananą ir pakepti keptuvėje, kol blynai gražiai paruduoja. Apipilti tirpintu karštu šokoladu. (Šokoladą galima pasidaryti iš sviesto, kelių šaukštų kakavos ir vandens). Apibarstyti cukraus pudra ir papuošti mėtos šakele (jei turim).

Tikrai labai paprasta, skanu ir sotu. Skanaus!

Kristina

*****************************************************************

Labai skanūs, paprasti ir sotūs blynai

Ingridientai

3 kiaušiniai
3 skiltelės česnakų
3 šaldyti baravykai
3 skiltelės rūkytų lašinukų
1svogūnas
3 šaukštai aliejaus (geriau alyvuogių)
3 šaukštai vandens
6 šaukštai Malsenos miltų blyneliams
žiupsnelis druskos

Pirmiausia inde išplakti kiaušinius, tuomet į tą indą su išplaktais kiaušiniais sudėti smulkiai supjaustytus česnakus, plonai supjaustytus baravykus, mažais kubeliais supjaustytus lašinukus, smulkiai supjaustytą svogūną, įpilti 3 šaukštus aliejaus, 3 šaukštus vandens, įdėti 6 šaukštus miltų ir viską išmaišyti . Gausime tirštą tešlą. Su dideliu šaukštu dėti tešlą į HOT PAN keptuvę ir kepti 150 laipsnių temperatūroje apie 10 min. Reikia pavartyti. Iškeps 12 sočių, skanių, blynų, kvepiančių baravykais ir lašinukais.

Galima kepti ir paprastoje keptuvėje.

Skanaus...
Aldona Č

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją