Bulvių suktinukus su grybų įdaru galima patiekti tiek karštus, tiek šaltus.

Produktai:

350 g bulvių,
500 g grybų (pievagrybių ar kokių kitų turimų),
5 – 6 šaukštai miltų,
1 – 2 svogūnai,
2 šaukštai pomidorų pastos,
druskos,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
aliejaus kepimui.

Kaip gaminti:

Bulves nulupkite, išvirkite pasūdytame vandenyje, sutrinkite į košę.
Į bulvių košę įberkite miltų, užminkykite minkštą tešlą. Tešlą uždenkite servetėle ir palikite pastovėti 20 – 30 min.

Svogūnus ir grybus supjaustykite, pakepkite aliejuje, įberkite druskos, pipirų.

Pabarstykite stalą miltais, iškočiokite tešlą. Ant tešlos lygiu sluoksniu paskirstykite grybų masę.

Susukite vyniotinį, supjaustykite vienodo storio riekelėmis. Riekeles sudėkite į kepimo skardą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pomidorų pastą praskieskite vandeniu, pagal skonį įberkite druskos, prieskonių. Apliekite padažu suktinukus ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 20 – 25 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)