Bulvių suktinukus su grybų įdaru galima patiekti tiek karštus, tiek šaltus.
Produktai:
350 g bulvių,
500 g grybų (pievagrybių ar kokių kitų turimų),
5 – 6 šaukštai miltų,
1 – 2 svogūnai,
2 šaukštai pomidorų pastos,
druskos,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
aliejaus kepimui.
Kaip gaminti:
Bulves nulupkite, išvirkite pasūdytame vandenyje, sutrinkite į košę.
Į bulvių košę įberkite miltų, užminkykite minkštą tešlą. Tešlą uždenkite servetėle ir palikite pastovėti 20 – 30 min.
Svogūnus ir grybus supjaustykite, pakepkite aliejuje, įberkite druskos, pipirų.
Pabarstykite stalą miltais, iškočiokite tešlą. Ant tešlos lygiu sluoksniu paskirstykite grybų masę.
Susukite vyniotinį, supjaustykite vienodo storio riekelėmis. Riekeles sudėkite į kepimo skardą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pomidorų pastą praskieskite vandeniu, pagal skonį įberkite druskos, prieskonių. Apliekite padažu suktinukus ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 20 – 25 min.