Jums reikės:

· 12 vidutinio dydžio šviežių bulvių
· 2 česnako galvučių
· 12 juostelių šoninės
· Pusės stiklinės augalinio aliejaus
· Druskos, juodųjų pipirų – pagal skonį

Gaminimas:

1) Česnako galvutes išdalinkite skiltelėmis, nulupkite tik viršutinį odelės sluoksnį. Iki galo nulupkite tik tris česnako skilteles.

2) Nuluptas česnako skilteles sutarkuokite smulkia tarka – tarkuokite tiesiai į dubenėlį su augaliniu aliejumi, aliejų dar paskaninkite druska, gerai išmaišykite.

3) Bulves labai gerai nuplaukite, geriausia su šiurkščiu šepetėliu – jų lupti nereikės. Bulves supjaustykite maždaug centimetro storio riekelėmis.

4) Supjaustytas bulves sudėkite į dubenį ir užpilkite česnakiniu aliejumi – gerai išmaišykite, kad bulvės apsiveltų aliejumi.

5) Atsiplėškite šešis dvigubus maždaug 30 centimetrų ilgio ir 40 centimetro pločio kepimo folijos gabalėlius.

6) Į kiekvieno kepimo folijos gabalėlio centrą įdėkite bulvių, kelias skilteles česnako. Pagardinkite druska bei pipirais. Šoninės juosteles pasmulkinkite – kiekvienai bulvių porcijai turėtų tekti po dvi šoninės juosteles (kiekvieną padalinti į tris dalis).

Tuomet gražiai folija apgobkite bulves, truputį pakepkite orkaitėje ar ant grotelių. Tuomet į kiekvieną folijos krepšelį įpilkite po pusę stiklinės vandens ir užlankstykite folijos kraštus. Orkaitėje ant grotelių kepkite apie 30 minučių.

Skanaus!