D. Praspaliauskas tradicinę jautieną rekomenduoja ant pietų stalo tiekti pakepus keptuvėje su burokėliais ir riešutų bei džiovintų spanguolių pagardais.

„Kulinarija – kūrybinė veikla: norėdamas stebinti patiekalais, nuolat turi atnaujinti meniu, atrasti naujus ingredientus, jų derinius, – sako D. Praspaliauskas. – Visas šio patiekalo sudedamąsias dalis, kad ir kaip egzotiškai jos skambėtų, galima lengvai rasti, jei ne prekybos centre, tai turguje“.

„Jautiena su burokėliais ir riešutais“ (1 porcija)

Ingredientai:

- 100 g jautienos išpjovos;
- 25 g lengvai marinuotų raudonųjų burokėlių;
- 25 g lengvai marinuotų geltonųjų burokėlių;
- 50 g jaunų bulvių;
- 1 baltasis šparagas;
- 10 g Shiitaki arba bet kokių kitų grybų;
- 20 g topinambų (žieminių bulvių) kremo;
- 20 g juodųjų serbentų kremo;
- petražolių;
- 20 g riešutų ir džiovintų vaisių pagardui: džiovintų spanguolių, karijų riešutų, kedrų riešutų.

Gaminimo eiga

Bulves išverdamos, tada pakepamos keptuvėje svieste, kartu su grybais. Kedrų ir karijų riešutai kartu su džiovintomis spanguolėmis pasmulkinami (peiliu ar trintuvu) ir pakepami keptuvėje. Burokėliai susmulkinami, pakepami keptuvėje ir tiekiami į lėkštę.

Šparagai pakepami keptuvėje ir tiekiami į lėkštę. Kepti grybai ir bulvės taip pat dailiai sudedami lėkštėje. Jautiena trumpai pakepama keptuvėje, ant mėsos užberiamas pakepintų riešutų ir spanguolių pagardas.

Patiekalas papuošiamas petražolių lapeliais, topinambų bei juodųjų serbentų kremu.

Jautiena su  riešutais
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)