4-6 porcijos, paruošite per 55 minutes

Jums reikės:

1-2 morkų
1 vidutinio dydžio cukinijos
2 slyvinių pomidorų
150 g špinatų
100 g pievagrybių
150 g pusriebio mocarelos sūrio
2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
450 g paruoštos picos tešlos
pagal skonį druskos ir pipirų
200 ml itališko padažo „Marinara“

Gaminimas:

1. Morkas supjaustykite griežinėliais. Cukiniją ir sūrį sutarkuokite. Pomidorus supjaustykite į aštuonias dalis. Pievagrybius ir špinatus taip pat susmulkinkite.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 230 laipsnių karščio temperatūros. Skardą ištepkite vienu šaukštu aliejaus.

3. Likusiame aliejuje apkepkite morkas. Suberkite grybus, cukiniją, supilkite „Marinaro“ padažą, įberkite pipirų ir druskos, viską gerai išmaišykite ir kaitinkite dar 3-4 minutes. Tada sudėkite špinatus ir dar minutę pakaitinę išjunkite ugnį. Leiskite daržovių masei ataušti.

4. Rankomis tešla išklokite visą skardą. Ant tešlos išpilkite daržovių masę ir ją tolygiai paskirstykite. Papuoškite pomidorais, apibarstykite mocarelos sūriu. Kepkite picą 20-25 minutes.

Itališkas padažas „Marinara“

Tai laivų virėjų sugalvotas padažas, kurį galima pasigaminti namuose.

Jam reikės:

1 svogūno galvos
2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
500 g konservuotų pomidorų
2 česnako skiltelių
150 g pomidorų tyrės
2 valgomųjų šaukštų šviežio baziliko ar petražolės

Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepinkite aliejuje. Supilkite konservuotus pomidorus, susmulkintą česnaką, pomidorų tyrę bei smulkiai supjaustytus bazilikus ar petražoles. Viską troškinkite penkias minutes. Norint į „Marinaros“ padažą dar galima įdėti kaparėlių bei alyvuogių.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)