Reikia:

500 ml. bulvių košės (arba 5-6 virtų bulvių)
2 kiaušinių
2 v. š. aliejaus
50 ml. kefyro ar rūgpienio
100 g miltų
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. valgomosios sodos
200 g tarkuoto sūrio
keletas svogūnų laiškų (galima ir nedėti)

Jeigu naudojame virtas bulves, tai pirmiausia reikėtų jas gerai sutrinti ir įpilti pusę puodelio pieno, kad būtų panašu į bulvių košę.
Dubenėlyje sumaišome rūgpienį, kiaušinius ir aliejų. Įmaišome bulvių košę, sūrį bei laiškinius svogūnus jei naudojame.

Sumaišome miltus, kepimo miltelius ir sodą bei supilame juos į bulvinę tešlą.

Gerai viską sumaišome, masė turėtų gautis ne per skysta, gerokai tirštesnė nei įprastų vaflių "širdelių".

Idealiausia būtų kepti belgiškų vaflių keptuvėje. Dedame po didelį šaukštą tešlos, šiek tiek paskirstome ir kepame kol viršus apskrus, o vidus bus iškepęs.

Pagardiname šaukštu grietinės ir skanaujame.

Skanaus!