Prieš gaminimą buvau prieštaringai nusiteikusi ir kone galėjau garantuoti, kad man jos nelabai patiks. Kažkaip niekada neragavau salotų ar mišrainių, kuriose būtų brokolis. Dažniausiai juos rinkdavausi garnyrui.

Skonis išties nustebino, netgi ganėtinai maloniai. Brokolis ir džiovintos spanguolės tikrai puikiai dera, o ir kepintos saulėgrąžos suteikia puikaus skonio. Tik vienintelę klaidą padariau, kad padauginau kajano pipirų, nes šiek tiek užgožė spanguolių ir saulėgrąžų skonius. Tad siūlau jo dėti labai mažai arba pasirinkti kitus prieskonius, o galbūt jų nedėti visai, nors man kažkokio cinkelio pritrūko, bet pridėjus kajano pipirų to cinkelio buvo jau per daug…

Reikės:

~400 g brokolio;
60 g džiovintų spanguolių;
60 g saulėgrąžų;
1 raudono svogūno;
pagal skonį prieskonių;
majonezo.

Eiga.

Brokolius nuplikome karštu virintu vandeniu, vandenyje paliekame maždaug 10 minučių. Tą patį padarome ir su džiovintomis spanguolėmis. Saulėgrąžas pakepiname sausoje keptuvėje.

Supjaustome svogūną, brokolius. Visus ingredientus sudedame į dubenį ir išmaišome. Ragaujame ir skanaujame!

Prieskonių kaip ir nereikia, nebent šiek tiek druskos.