Reikės:

1 kg braškių.

Biskvitui:

4 kiaušiniai,
120 g cukraus,
Pagal skonį vanilinio cukraus,
100 g miltų,
1 valg. šaukštas krakmolo,
1 arbt. šaukšt. kepimo miltelių.

Kremui:

2 dideli indeliai 40% grietinės,
100 g cukraus pudros,
2 valg. šaukštai citrinos sulčių.

Gaminimas:

Biskvitas:

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su cukrumi, baltymus išplakti iki standžių pūtų. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius sumaišyti ir persijoti. Tada sumaišyti su tryniais ir išmaišyti.Galiausiai po truputi sudėti baltymus. Kepti 200 laipsnių apie 15 - 20 min. (priklauso nuo orkaitės). Iškepusi ir atvėsusi perpjauti į dvi dalis.

Kremas:

Į indą sudėti grietinę, cukraus pudrą ir supilti citrinos sultis. Plakti su elektriniu plakikliu iki kol pasidarys kremas. Bet plakamia neskubėdami, kad nepasidarytu sviestas.

Surinkimas:

Biskvito nesulaistome. Grietinė turėtu susigerti į biskvitą. Ant biskvito tepame kremą, dedame braškes, vėl biskvitas, tepame kremą ir dedame braškes. Surinktą tortą paliekame kambario temperatūroje, kad susigertu grietinė. Sekančia dieną galima valgyti :) Gaivaus torto :)

Milda S.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)