4 porcijos

Produktai:

1,5 stiklinės daržovių sultinio,
3/4 stiklinės perlinių kruopų,
400 g konservuotų baltųjų pupelių,
pusė poro,
po pusę stiklinės šviesių razinų,
smulkintos saldžiosios paprikos ir tarkuotos morkos,
pusė raudonojo svogūno,
3 šaukštai baltojo balzaminio acto,
po pusę šaukšto medaus ir alyvuogių aliejaus,
pusė stiklinės kviečių arba ankštinių daigų,
75 g ožkos sūrio,
1/3 stiklinės smulkintų pistacijų,
druskos, pipirų.

Kaip gaminti:

1. Supilkite sultinį į puodą, sudėkite pamirkytas perlines kruopas. Kai užvirs, sumažinkite liepsną ir pavirkite 15 – 20 min. Sultinys turi susigerti į kruopas. Kruopas išimkite į dubenį.

2. Baltąją poro dalį smulkiai supjaustykite.

3. Į dubenį su perlinėmis kruopomis sudėkite pupeles, porą, žalumynus, morkas, smulkintą svogūną, pamirkytas razinas, papriką, įberkite druskos, pipirų. Atskirai sumaišykite actą su alyvuogių aliejumi bei medumi, užliekite užpilą ant mišrainės. Apibarstykite sūriu, papuoškite pistacijomis ir daigais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)