6 balandėliams naudojau:

6 plonus kiaulienos nugarinės gabalėlius,
6 didelius Savojo kopūsto lapus (baltų didelių neradau kopūstų, buvo tik maži, tad pirkau žalią, garbanotą kopūstą),
5 pievagrybiai nemaži,
1 didelis svogūnas,
6 riekutės šoninės parūkytos,
pagal skonį druska, pipirai,

Padažui:

1 l sultinio arba tiesiog vandens,
100 ml grietinėlės,
truputį pomidorų padažo.

Kopūsto lapus apdorojame kaip visada balandėliams.

Kiaulieną išmušame plaktuku mėsai mušti. Paprieskoniuojame.

Keptuvėje apkepiname smulkintus grybus ir svogūnus. Ir juos dedame ant išmuštos mėsos gabalėlio. Susukame,tada dedame į kopūsto lapą ir gerai susukame. Aš dar su mediniais smeigtukais susmeigiau. Apkepiname keptuvėje. Tada kiekvieną balandėlį apsukame šoninės riekele. Dedame į skardą ir užpilame sultiniu. Dedame į orkaitę pusvalandžiui. Pabaigoj supilame grietinėlę, pomidorų padažą ir dar patroškiname.

Ar dar gaminčiau? Taip, žinoma. Ir svečius pavaišinčiau, nes gavosi tikrai skanūs, aromatingi, minkšti. Su bulvėmis virtomis labai skaniai valgėsi. Jeigu kam norisi, galima šalia svogūnų ir grybų dėti truputį virtų ryžių, bet mums jų netrūko.