Jums reikės:
1 kg baklažanų,
1,5 kg pomidorų,
1 kg paprikų,
300 g česnakų,
4 čili pipirų,
250 ml aliejaus,
100 ml acto,
1 valg. šaukšto cukraus,
1 pundelis petražolių,
1 pundelis krapų,
druskos pagal skonį.
Pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Česnakus nulupkite. Iš paprikų ir aštriųjų pipirų pašalinkite sėklynus ir stambiai supjaustykite. Viską sumalkite mėsmale.
Baklažanus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Visas daržoves sudėkite į didelį puodą, supilkite aliejų, cukrų, druskos pagal skonį. Masę kaitinkite kol užvirs, uždenkite dangčiu ir virkite ant mažos ugnies apie 40 min.
Žalumynus nuplaukite, susmulkinkite ir suberkite į daržoves, pavirkite apie 2 min. Supilkite actą, pakaitinkite 1-2 min, bet neužvirkite ir nukelkite nuo ugnies. Adžiką supilkite į sterilizuotus stiklainius.
Skanaus!