Jums reikės:

1 kg baklažanų,
1,5 kg pomidorų,
1 kg paprikų,
300 g česnakų,
4 čili pipirų,
250 ml aliejaus,
100 ml acto,
1 valg. šaukšto cukraus,
1 pundelis petražolių,
1 pundelis krapų,
druskos pagal skonį.

Pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Česnakus nulupkite. Iš paprikų ir aštriųjų pipirų pašalinkite sėklynus ir stambiai supjaustykite. Viską sumalkite mėsmale.

Baklažanus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Visas daržoves sudėkite į didelį puodą, supilkite aliejų, cukrų, druskos pagal skonį. Masę kaitinkite kol užvirs, uždenkite dangčiu ir virkite ant mažos ugnies apie 40 min.

Žalumynus nuplaukite, susmulkinkite ir suberkite į daržoves, pavirkite apie 2 min. Supilkite actą, pakaitinkite 1-2 min, bet neužvirkite ir nukelkite nuo ugnies. Adžiką supilkite į sterilizuotus stiklainius.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)