Laimei, šį stresą galima gerokai sumažinti. Štai 7 patarimai, kaip tai padaryti.

1. Dvi naktis prieš pokalbį gerai išsimiegokite. Daugelis žmonių naktį prieš interviu vartosi, dūsauja ir nesugeba sudėti bluosto, todėl kitą dieną būna pavargę ir išsiblaškę. Fizinis nuovargis – puikus vaistas nuo nemigos, tad jei bijote, kad neužmigsite, dieną iš širdies pasportuokite.

2. Atvykite anksti, bet ne per anksti. Vėlavimas, klaidžiojimai, baimė pavėluoti gali sukelti didelį stresą. Pokalbio išvakarėse atsispausdinkite žemėlapį su kompanijos adresu ir planuokite atvykti 30 min. anksčiau, bet į pastatą įeikite likus ne daugiau nei 10 min. iki interviu pradžios. Blogiausias dalykas, kurį galite padaryti – tai atvykti labai anksti ir valandą drebėti laukiant savo eilės prie kabineto. Verčiau pavaikščiokite aplink pastatą ir giliai pakvėpuokite.

3. Kad negurgtų skrandis ir nepasidarytų silpna, nepamirškite pavalgyti. Interviu gali užsitęsti, todėl į rankinę įsimeskite baltyminį batonėlį.

4. Kai tarsitės dėl interviu laiko, siūlykite rytą, kad nereikėtų visą dieną nervintis ir nerimauti. Šis patarimas tinka ir registruojantis pas dantistą ar gydytoją.

5. Būkite pasiruošęs. Pagalvokite, kokių klausimų galite sulaukti, žinokite, kokio atlyginimo norite. Pasipraktikuokite su draugu ar šeimos nariu. Panaršykite internete ir susirinkite kuo daugiau informacijos apie kompaniją.

6. Pasiimkite laisvą dieną. Jei po interviu turėsite skubėti į darbą kitame miesto gale, persirenginėti tualete ir meluoti, kad įstrigote lifte, susigadinsite daug nervų. Verčiau paprašykite laisvos dienos, o po pokalbio pailsėkite arba paieškokite kitų darbo pasiūlymų.

7. Paklauskite, kada bus priimtas sprendimas ir kada galite tikėtis skambučio. Tai visiškai normalus klausimas, todėl nesikuklinkite. Pasitikėkite savimi, ir galbūt netrukus sulauksite darbo pasiūlymo!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)