1 gudrybė – privilios drugelius ir širšes

Norite, kad jūsų kieme skraidytų drugeliai? Jų galima privilioti su cukraus sirupu. Paimkite nedidelį puodą, įpilkite į jį pusę stiklinės vandens ir tiek pat cukraus, užkaiskite ant viryklės ir užvirinkite. Tada išjunkite viryklę ir palikite atvėsti. Į 100 ml vandens įpilkite šaukštelį cukraus ir įlašinkite šešis lašus sojos padažo, paskui su teptuku užtepkite šito mišinio ant medžių žievės. Drugeliai tikrai atskris.

Toks sirupas padės atsikratyti širšių. Sumaišykite puode dvi dalis cukraus ir vieną dalį vandens, užvirinkite, o kai atvės, perpilkite sirupą į stiklainį. Pastatykite stiklainį toje vietoje, kur mėgsta suskristi širšės. Jos suskris į stiklainį, o kadangi sirupas lipnus, nebegalės išskristi.

2 gudrybė – greičiau įkursite ugnį

Tikriausiai pastebėjote, kad nėra taip lengva įkurti laužą ar užkurti ugnį krosnyje. Čia jums pravers cukrus. Užberkite ant malkų kelis šaukštelius cukraus – cukrus palaiko degimą, spartina šilumos išsiskyrimą.

3 gudrybė – išvalysite dėmes

Tai labai naudinga, kai reikia išvalyti žolės dėmes, kurių atsiranda ant drabužių po iškylos gamtoje ar pan. Nesikrimskite dėl mėgstamų džinsų ar suknelės – juos pavyks išvalyti. Į nedidelį kiekį vandens įberkite tiek cukraus, kad susidarytų košelė, jos užtepkite ant dėmių ir palaukite, kol išdžius. Paskui papurtykite drabužį, kad nubyrėtų cukrus, ir įdėkite skalbti į skalbimo mašiną. Po skalbimo pamatysite – dėmių nė ženklo.

4 gudrybė – trąšos augalams

Kambariniai augalai puošia namus, įneša į interjerą jaukumo. Tik, žinoma, nepakanka įsigyti kelis augalus, susodinti į vazonus ir pastatyti namuose. Augalai jūsų nedžiugins, jeigu reguliariai jų nelaistysite ir netręšite. Dėl laistymo viskas aišku, o dėl augalų tręšimo kyla klausimų. Jūsų žiniai – cukrus yra natūrali trąša kambariniams augalams, nes juos maitina. Pabarstykite žemę vazone cukrumi, paskui palaistykite vandeniu. Pakaks vienos tokios procedūros per mėnesį.

5 gudrybė – pašalins nemalonų kvapą

Cukrus

Svogūnai, česnakai ir žuvis turi stiprius kvapus, kurie ilgam įsigeria. Po darbo su minėtais produktais rankos dar ilgai primena, ką gaminote pietums ar vakarienei. Populiariausia priemonė kvapams pašalinti yra citrina, bet jei netyčia namuose neturite citrinos, į pagalbą pasitelkite cukrų. Paimkite šaukštą cukraus, patrinkite juo rankas, paskui nusiplaukite šiltu vandeniu ir nusišluostykite. Cukrus ne tik neutralizuos kvapą, bet ir bus puikus šveitiklis rankoms, nuo kurios oda pasidarys švelni.

O jei netyčia pridegė puodas, paimkite metalinę lėkštutę, įdėkite į ją gabalėlį cukraus ir padekite. Su šia gudrybe nušausite du kiškius – neutralizuosite degėsių kvapą, o virtuvėje pasklis malonus karamelės aromatas.

6 gudrybė – nudegimų gydymas, odos šveitimas

Kaip jau žinome, cukrus suminkština odą, bet tai dar ne viskas. Cukrus užgydys pirmo laipsnio nudegimus. Jei netyčia prisilietėte prie karštos keptuvės ar be pirštinės norėjote ištraukti skardą iš orkaitės, pasigaminkite gydomojo sirupo. Į 100 ml šilto vandens įberkite aštuonis šaukštelius cukraus. Kai cukrus ištirps, užtepkite gautos masės ant nudegimo vietos. Procedūrą pakartokite kelis kartus per dieną.

Cukrus puikiai pašalins negyvas ląsteles. Šveitikliui reikės šaukštelio cukraus ir šaukšto alyvuogių aliejaus. Šios masės užsitepkite ant veido, pamasažuokite, paskui nuplaukite šiltu vandeniu ir pasitepkite kremu.

7 gudrybė – žaidų dezinfekavimas

Moksliniais tyrimais įrodyta, kad žaizdas galima dezinfekuoti cukrumi, tai paspartins ir gijimą. Jei įsipjovėte, užberkite ant žaizdos cukraus, tik paskui praplaukite vandenilio peroksidu ir apriškite. Cukrus traukia vandenį, o be vandens bakterijos negali daugintis. Tai įrodė britų mokslininkai, atlikę eksperimentą. Pusę metų jie gydė 21-am pacientui pragulas ir negyjančias žaizdas cukrumi. Cukrus sutraukdavo drėgmę, džiovindavo odą, todėl oda greičiau sugydavo.

8 gudrybė – ilgiau stovės pamerktos gėlės

Skintos gėlės ilgiau stovės, jeigu pasigaminsite natūralaus konservanto iš trijų šaukštų cukraus ir dviejų šaukštų acto. Šį mišinį supilkite į vazą. Cukrus maitins gėles, o actas neleis vandeniui rūgti. Keiskite vandenį ir mišinį kas dvi dienas, ir jūsų pamerktos gėlės ilgai puoš namus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją