Greičiausiai, pasėjus daržo lysvėse sėklų, baklažanai neims sparčiai augti. Kita vertus, net ir namuose nepavyks sudaiginti baklažanų, neturint kokybiško dirvožemio, o jį teks pasigaminti patiems.

Ką reikia žinoti apie baklažanus? Šioms daržovėms labai nepatinka rūgštus dirvožemis, baklažanų daigai turi aktyviai gerti vandenį (nerekomenduojama piktnaudžiauti durpėmis), dirvožemis turi būti purus, derlingas – jame turi būti daug mineralinių ir organinių medžiagų. Ruošiant dirvožemį patartina nepamiršti, kad visas talpas daigams prieš naudojimą būtina dezinfekuoti.

Optimalus dirvožemis baklažanų daigams ruošiamas iš kelių svarbių komponentų. Pirmas – velėninė žemė. Geriausia jos pasiruošti iš rudens. Antras – lapinė žemė, trečias – žemapelkių durpių žemė. Primename, kad nereikia piktnaudžiauti su durpėmis, priešingu atveju kils sunkumų laistant. Ketvirtas komponentas – kompostas arba perpuvęs mėšlas, kuriam ne daugiau nei treji metai. Penktas komponentas – kimininės durpės.

Bet kokį dirvožemį pirmiausia reikia dezinfekuoti. Tai galima padaryti tokiu būdu: užšaldymas, garinimas virš vandens, kaitinimas aukštoje temperatūroje, apdorojimas kalio permanganatu ar fungicidais. Dirvožemio kokybę galima žymiai pagerinti, įmaišius į jį upės smėlio, perlito arba vermikulito. Smėlis padės geriau patekti į dirvožemį orui, o pastarieji du komponentai padeda geriau išlaikyti vandenį dirvožemyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją