Rytuose tikima, kad prieskoniai ne tik suteikia patiekalams skonio, bet ir teigiamai veikia žmogaus organizmą. Ir net sielą. Ne veltui jie naudojami medicinoje, dedami į kosmetikąir aromatingus kvepalus, rašo novate.ru.

Ir net jeigu mes gyvename ne rytietiškoje pasakoje, ir šiuolaikiniame miesto bute įmanoma rasti vietos prieskoniams. Ir juos galima naudoti ne vien maistui. Štai penki paprasti ir naudingi būdai, kaip juos dar panaudoti.

1. Pasigaminkite natūralų oro gaiviklį

Jeigu gartraukis nesusidoroja su kotletų kvapu ar paprasčiausiai norisi suteikti gaivos namams, jums puikiai pasitarnaus prieskoniai. Tiesiog padėkite ant viryklės nedidelį puodą su vandeniu ir kai jis užvirs, įberkite po arbatinį šaukštelį gvazdikėlių, cinamono, imbiero ir kitų kvapnių prieskonių. Vos per kelias minutes visas butas prisipildys apetitą keliančių kvapų. O jei dar įmesite gabalėlį citrinos…

2. Išnaikinkite sodo ir kambario augalus užpuolusį grybelį

Kai augalus puola grybelis, o naudoti cheminius fungicidus baisu, išbandykite šį metodą, kuris labai populiarus Rytų šalyse. Paimkite arbatinį šaukštelį cinamono, įpilkite pora stiklinių vandens ir palikite nakčiai. Ryte skystį nukoškite per kavos filtrą ar marlę ir supilkite į flakoną su purškikliu. Bent kartą per dieną šiuo skysčiu apipurkškite augalo lapus ir dirvožemį.

3. Išvarykite iš namų vabzdžius

Tarakonai ir net įkyrūs uodai pamirš kelią į jūsų namus, jeigu ant visų palangių pabarstysite cinamono, rozmarino, kmynų, maltų juodųjų ar aitriųjų pipirų, taip pat lauro lapelių. Tai neįprastas metodas, tačiau daugelis jį išbandžiusių šeimininkių tvirtina, kad jis veiksmingas. Malonus pasklidęs aromatas taps premija.

4. Įberkite cinamono į skystą muilą ir šampūną

Tačiau tik nedideliais kiekiais. Ir jokiu būdu ne į intymios higienos priemones. Cinamonas stimuliuoja kraujotaką (tai skatina plaukų augimą) ir tuo pačiu neblogai ramina nervus bei „gydo“ stresą.

5. Paruoškite kvapnią valančią priemonę namams

Pavyzdžiui, jeigu norite išblizginti ir atgaivinti virtuvės kriauklę, sumaišykite stiklinę sodos, valgomą šaukštą rupios druskos ir ketvirtį stiklinės smulkintų mėtos lapų. Kai šios priemonės įbersite į kriauklę, įlašinkite pora lašų vandens, kad gautųsi pasta, ir tiesiog ištrinkite drėgna kempinėle. Greitai, veiksminga, o ir kvapas malonus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)