Albertas Einšteinas pasakė, kad beprotybės apibrėžimas - kartoti tuos pačius dalykus vėl ir vėl, tikintis kitokio rezultato. Jums reikia išmokti apsibrėžti, kur norite skirti savo energiją. Štai keli įprasti mąstymo trukdžiai, neleidžiantys atsitiesi.

Savęs gailėjimosi vakarėliai ir apkalbos

Natūralu gailėtis savęs ir tikėtis aplinkinių užuojautos. Tačiau tegu tai nevirsta įpročiu. Dalykai, į kuriuos kreipiate itin daug dėmesio, yra linkę padidėti. Jei savo energiją skirsite negatyvui, galiausiai dar labiau murkdysitės purve, užuot iš jo išlipę.

Sprendimas: nusistatykite laiko limitą bet kokiems savęs gailėjimosi vakarėliams. Nedalyvaukite apkalbose ir pokalbiuose, kur su žemėmis maišomas jūsų buvęs partneris. Tiesiog pasakykite žmonėms, kad nusprendėte susitelkti į puikios ateities kūrimą, o ne praeities prisiminimus.

Lūkesčiai, kad bendravimo ratas liks toks pat

Daugumoje atvejų skyrybos pakeičia bendravimo ratą, nepaisant pačių geriausių norų. Šeimos nariai nusprendžia, kad kraujas yra tirštesnis nei vanduo, ir jūs nebebendraujate. Kai kurie draugai jūsų nebekviečia susitikti. Jūsų energija senka, kai matote, kaip keičiasi jūsų bendravimo ratas.

Sprendimas: suvokite, kad šie pokyčiai neišvengiami. Palaiminkite žmones, kurie buvo jūsų gyvenime, ir leiskite jiems eiti jausdami dėkingumą širdyje. Paleidę senus santykius, kurie jau nebetarnauja, galėsite pritraukti naujas draugystes, kurios įkvėps jus judėti į priekį.

Nesirūpinimas aplinka

Grįžtate namo po darbo dienos ir ką matote? Neatplėštus laiškus? Nešvarius indus kriauklėje? Pradėtus ir nebaigtus skaityti laikraščius? Chaosas gali labai sumažinti energijos lygį. Galbūt jums norėtųsi išlaikyti namie tvarką, tačiau vien pagalvojus apie tvarkymąsi nusvyra rankos.

Sprendimas: nereikia būti švaros fanatikams, tačiau padovanokite sau ramią, taikią aplinką, kurioje galėtumėte pasiilsėti. Pradėkite nuo paprastų dalykų. Išsirinkite projektą ir nustatykite laikmatį dešimčiai minučių, padarykite tiek, kiek galite. Nustebsite pajutę, kaip gerai veikia fizinės erdvės sutvarkymas.

Apsikrovimas veikla

Skyrybų išgyvenimas gali būti labai skausmingas ir vienišas procesas. Kai kurie žmonės padaro klaidą stengdamiesi būti tikrai užsiėmę, tuomet jie neturi laiko jausti ar galvoti. Jie tikisi, kad tai padės skausmui praeiti.

Sprendimas: negalite išgydyti to, ko nenorite išjausti. Palikite erdvės introspekcijai. Sukurkite vietos ramybei ir tylai, kad jūsų išmintis galėtų prasiskleisti. Leiskite savo intuicijai parodyti, kokie bus kiti žingsniai jūsų kelyje.

Vienatvė

Energiją siurbia ir manymas, kad visas problemas reikia išspręsti vienam. Žmonės nenori pripažinti, kad jiems reikia pagalbos. Tokios pozicijos išlaikymas reikalauja daug energijos.

Sprendimas: kreipkitės pagalbos. Bendraukite su panašiai mąstančiais, tai padės, nes ne tik kažko išmoksite, bet ir suprasite, kad nesate vieni.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)