Svarbiausia paslaptis - tinkama dienotvarkė ir teisinga mityba. Reikia prisiminti, kad lytiniai hormonai išsiskiria naktį miego metu. Vyrams geriau miegoti nuo vienuolikos iki šešių ryto, kadangi būtent šiuo metu organizme gaminasi svarbūs vyriški hormonai ir kuriasi raumenys. Ryte hormonų lygis aukščiausias, todėl potencija šiuo dienos metu didžiausia.

Moterims reikia miegoti ne mažiau aštuonių valandų. Jei eisite miegoti vienuoliktą vakaro, iki septynių ryto galima ne tik išsimiegoti, bet ir leisti organizmui atkurti audinius. Išsimiegoti būtina, beje, tai ir geriausias būdas lieknėti.

Būtina valgyti daugiau vaisių ir daržovių, pasistengti mesti rūkyti, vengti per didelio alkoholio kiekio. Gerkite daugiau vandens ir mažiau sūdykite maistą. Atsargiai su vaistais. Saulės šviesa, fiziniai pratimai, meilė ir poilsis - geriausi sekso hormonų draugai.

Be to, geriau apriboti jautienos, avienos ir kiaulienos vartojimą, o vietoje jų rinktis žuvį ir vištieną. Apribokite kiaušinių ir kietų sūrių, kofeino, cukraus, druskos, alkoholio vartojimą. Valgykite nedidelėmis porcijomis šešis - aštuonis kartus per dieną užuot valgę tris kartus dideliais kiekiais. Ruoškite maistą ant garų, virkite, troškinkite, bet tik ne kepkite. Nepersivalgykite.

Valgydami venkite gėrimų: gerkite likus pusvalandžiui iki maisto ir po pusės valandos pavalgę. Būtinai gerai papusryčiaukite - pusryčių maiste turi būti gausu baltymų, kurie garantuos lėtą energijos išsiskyrimą jūsų organizme visos dienos metu. Venkite džiovintų ar cukruotų vaisių.

Vartokite pieno produktus: jogurtą, kefyrą, pieną, varškę - tai puikus užkandis, ypač jei valgote su sėlenomis, alaus mielėmis, lecitinu ar kitais priedais.

Meniu seksualiai aktyviems žmonėms

Rytą pradedame nuo stiklinės šalto (kambario temperatūros) vandens. Tuomet lengva gimnastika (10-20 minučių), svarbiausia - nepraleisti nė vienos dienos. Po dvidešimties minučių suvalgykite bet kokį vaisių. Tuomet ruoškitės į darbą, prieš išeidami papusryčiaukite.

Pusryčiai (8-9 val.) Košė (avižų, grikių, ryžių, perlinė) su pienu ir šviežiais vaisiais. Du kiaušiniai ar varškė (150 g) arba sūris (30 g, tvirtas arba minkštas). Visų grūdų duona. Žalioji, žolelių arbata arba kava be kofeino.

Užkandis vidurdienį. Pasirinktinai: natūralios sultys, jogurtas arba grūdų duonelės.

Pietūs. Visų grūdų duona. Šviežių daržovių salotos. Sriuba. Liesa mėsa, žuvis, paukštiena arba jūros gėrybės. Gėrimas (žolelių arbata, žalioji arbata, kompotas iš džiovintų vaisių).

Pavakariai. Švieži vaisiai, riešutų sauja.

Vakarienė. Didžiulė salotų porcija su žaliomis sezoninėmis daržovėmis ir alyvų aliejumi. Liesa mėsa, žuvis arba jūros gėrybės. Keptos bulvės, žalieji žirneliai, kukurūzai, ryžiai. Gėrimas (arbata be kofeino, žolelės su medumi, kompotas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)