Šio straipsnio heroję Esraa šią vasarą sutikau vienose lietuviškose vestuvėse. Atrodė, kad į šventę su savo vyru atėjusi moteris laiką leidžia išties gerai – mat ji šiek tiek kalba lietuviškai, todėl su dideliu susidomėjimu kalbino šventės svečius.

Galiausiai susipažinome ir mes. Esraa prasitarė, kad tai – pirmos lietuviškos vestuvės, kuriose ji dalyvauja, todėl jaučiasi kiek nejaukiai, nes nė nenutuokia, kaip turėtų elgtis. Nuraminta, kad viską daro tinkamai, moteris papasakojo trumpą savo ir savo šeimos gyvenimo istoriją, kuri mane paliko be žado.

Ir štai vieną šiltą rugsėjo popietę Delfi komanda svečiuojasi egiptietės Esraa namuose Vilniuje. Pasitikusi mus savo kieme, moteris paragino mus greičiau užeiti į vidų – mat ji paliko įjungtą viryklę, ant kurios gamino egiptietišką patiekalą. Kai maistas buvo pagamintas ir Esraa prisėdo, prasidėjo mūsų pokalbis.

10 metų Lietuvoje gyvenanti Esraa papasakojo, kodėl ji ir jos šeima pasirinko čia gyventi, su kokiais sunkumais ji susiduria ir ką iš tiesų mano apie lietuvišką virtuvę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)