Reguliarus fizinis aktyvumas yra vienas iš svarbiausių veiksmų, kuriuos galima daryti norint pagerinti savo sveikatą. Skiriant laiko mankštai, galima kontroliuoti savo svorį, stiprinti kaulus, viso kūno bei kvėpavimo raumenis, pagerinti psichinę sveikatą ir nuotaiką, sumažinti riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis.

Mankšta susideda iš kelių dalių:

Bendra stiprinanti mankšta – stiprina visą organizmą, gerina ištvermę, pusiausvyrą ir koordinaciją, lavina vikrumą ir lankstumą, stiprina sąnarių, raiščių struktūras.

Kvėpavimo mankšta – visiems, ne tik sergantiems kvėpavimo takų ligomis, bet ir sveikiems, reikėtų mokytis taisyklingai kvėpuoti, t. y. įkvėpti oro pilna krūtine. Kvėpavimo gimnastika suaktyvina imuninę sistemą, padeda nugalėti stresą, miego sutrikimus, padeda išvengti ar įveikti širdies kraujagyslių, kvėpavimo sistemos ligas, pagerėja plaučių ventiliacija, normalizuojasi kraujospūdis.
Nugaros raumenų stiprinimo mankšta – stiprina nugaros raumenis, padeda išlaikyti taisyklingą laikyseną, didina stuburo lankstumą ir paslankumą.

Mankšta besilaukiančioms - daugelį moterų nėštumo metu kankina nugaros ir dubens skausmai bei kiti nemalonūs pojūčiai. Norint kuo labiau sumažinti neigiamą kūno reakciją į pasikeitimus vykstančius nėštumo metu, būtinas atitinkamas saugus fizinis aktyvumas.

Į specialią pratimų programą, skirtą nėščiosioms, įeina laikysenos korekcijos pratimai, tempimo ir stiprinimo pratimai kojų bei rankų raumenims, dubens dugno raumenų stiprinimo pratimai, saugūs pilvo raumenų stiprinimo pratimai ir atsipalaidavimo technikos.

Tinkamas fizinis aktyvumas pagerina nėščiųjų širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą, didina raumenų tonusą ir jėgą, gerina žarnyno peristaltiką. Tyrimai rodo, jog reguliariai besimankštinančios moterys išgyvena lengvesnį nėštumo laikotarpį ir gimdymą.
Gydomosios mankštos trukmė – 50 minučių.

Užsiėmimai vyks Naujosios Vilnios poliklinikoje, V. Sirokomlės g. 8
Būtina išankstinė registracija: jolanta.bedaliene@vvsb.lt arba tel. 8 60263928
Mankštų tvarkaraštis senjorams:

Pirmadieniais - 15.30 val., 16.30 val., 17.30 val., 18.30 val.
Trečiadieniais – 15.30 val., 16.30 val., 17.30 val., 18.30 val.
Ketvirtadieniais – 8.00 val., 9.00 val., 10.00 val., 11.00 val.
Užsiėmimai vyks 2 k./sav. Centro poliklinikoje
Užsiėmimai vyks Centro poliklinikoje, K. Kalinausko g. 4., 4 aukštas (galima pakilti liftu).
Būtina išankstinė registracija: dominykas.jankevicius@pylimas.lt

Mankštų tvarkaraštis senjorams:

Pirmadienis - 9.30val., 10.40 val.

Ketvirtadienis - 9.30 val., 10.40 val.

Užsiėmimai vyks Lazdynų poliklinikoje, Architektų g. 17
Būtina išankstinė registracija: dovile.simonyte@vvsb.lt arba tel.: +37067865060

Mankštų tvarkaraštis besilaukiančioms:

Antradienis -12.00 val.
Ketvirtadienis -12.00 val.

Mankštų tvarkaraštis senjorams:

Antradienis - 13.00 val.
Ketvirtadienis - 13.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)