Jų mokymais ir fizine būkle rūpinosi treneriai ir kineziterapeutai. Iš Italijos atvykęs treneris Jairo Sansone vedė jogos, lietuviai Toma Kauliūtė ir Karolis Valickas – akrobatinės jogos, trenerė Ieva Rasita Aleksandravičiūtė – teatro ir kūno judesio terapijos užsiėmimus. Kineziterapeutas Andrėjus Žardeckis visada buvo šalia ir teikė sveikatinimosi rekomendacijas.

Tradiciškai projektas prasidėjo nuo susipažinimo. Pirmą kartą atliekant akrobatinę jogą, kai kurie gali jaustis nepatogiai liesdamiesi prie kitų žmonių ar būdami liečiami, todėl pirmosios dienos tikslas – „pralaužti ledus“ ir sušvelninti dalyvių asmeninę erdvę.
Dalinomės lūkesčiais ir baimėmis, su kuriomis galima susidurti projekto metu, žaidėme pasitikėjimo žaidimus. Siekdami suformuoti bendrumo ir komandiškumo jausmą dalyviams išdalinome firminius „AcroYoga in a tie“ marškinėlius. Komanda suburta, kas toliau?
Rugpjūčio 10-sios sekmadienis prasidėjo apšilimu Bernardinų sode, o po to veiksmas persikėlė į Gedimino prospekte vykstantį sporto renginį. Ant pakylos ir su mikrofonu vedėme atvirą treniruotę. Mūsų buvo tiek daug, kad greitai sulaukėme aplinkinių dėmesio ir norinčių prisijungti smalsuolių. Popietę projekto dalyviai išvyko į Kernavę, kur vakaras pratęstas pristatant savo šalis ir stereotipus apie jas. Ragavome tradicinio kiekvienos šalies maisto ir šokome tradicinius šokius.
Rugpjūčio 12-oji – kiek kitokia diena. Ryte energijos suteikė aerobikos treniruotė. Po to vyko tai chi užsiėmimas, kurio metu mokėmės kovos, šokio ir meditacijos meno. Vėliau išbandėme šokti netgi House ritmu. Artėjant vakarui praktikavome teatro meną. Šią dieną apjungėme keletą skirtingų veiklų tam, kad projekto dalyviai į akrobatinę jogą galėtų įtraukti daugiau kūrybiškumo, ekspresijos, teatro bei meditacijos judesių.
Projekto metu mus buvo galima rasti įvairiausiose vietose: Bernardinų sode, Gedimino prospekte, Ant baltojo tilto, Sakurų parkelyje, Ant Kernavės piliakalnių ir netgi Karklės muzikos festivalyje! Dalyviai džiaugėsi galėję pabandyti akrobatinę jogą skirtingose vietose.
Siekėme, kad jie turėtų galimybes išbandyti save ir uždaroje salėje su minkštomis grindimis, ir Kernavės piliakalnių ramumoje, ir šurmulingoje žiūrovų apsuptyje renginių metu. Kaip sekėsi dalyviams galite pamatyti čia. Daugiau su Akrobatine joga galite susipažinti Spalio 4-5 dienomis vyksiančiame „Vilniaus sporto festivalyje 2014“.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)