Specialistai iš Didžiojoje Britanijoje esančio „Oxford Brookes“ universiteto tvirtina, kad dailiosios lyties atstovės talija turi siekti ne mažiau nei pusę moters ūgio, todėl ideali liemens apimtis turėtų būti maždaug apie 80-85 centimetrus.

Be to, mokslininkai tvirtina, kad žmogaus liemens apimties ir ūgio santykis yra kur kas tikslesnis rodiklis, bylojantis apie potencialias svorio problemas, nei, pavyzdžiui, kūno masės indeksas.

Jau anksčiau mokslininkai buvo nustatę, kad idealios kūno proporcijos 90-60-90 nėra sveikatos rodiklis. Priešingai, šiek tiek papildomo svorio (nuo penkių iki septynių kilogramų) pailgina moters gyvenimo trukmę.

Pasirodo, apvalesnių formų moterys gyvena ilgiau už idealių proporcijų modelius ir aptukusias dailiosios lyties atstoves.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)