О tada begalinį džiaugsmą susilaukus kūdikėlio kartais ima ir aptemdo nepageidaujаmų emocijų debesys. Interviu - su „Goodlife“ trenere Ramune Supranavičiene.

- Kiek laiko po gimdymo turi praeiti, kad galėčiau pradėti sportuoti? 

- Visų pirma, judėti reikia visada – prieš nėštumą, nėštumo metu ir po nėštumo. Puikią fizinę formą palaikyti būtina visada, netgi nėštumo metu.

Judėkite, mankštinkitės – tada ir gimdymas bus lengvesnis, kaip ir pogimdyvinis laikotarpis.
Po gimdymo pagrindinė mankšta – vaikščiojimas lauke. Stumdamos vežimėlį galite nužingsniuoti nemažai kilometrų – tai padės sutvirtėti bei pakels nuotaiką. Na, o prieš keliaujant į sporto klubą rimtesniems užsiėmimams būtina pasitarti su savo gydytoju, juk kiekvienas gimdymas labai individualus, tad ir laikotarpis reikalingas kūnui atsigauti skirtingas.

Į grupines treniruotes mamytės su vaikais ateina nuo 3 mėnesių. Tokio amžiaus jie jau pakankamai sutvirtėję, puikiai nulaiko galvytes, tad gali „padirbėti” ir svareliais.

- Kokioms kūno dalims skiriama daugiausia dėmesio?

- Nors treniruotės gana intensyvios, tačiau išskirtinio fizinio pasirengimo joms tikrai nereikia. Pratimai specialiai subalansuoti kūno „atgaivinimui” po nėštumo iššūkių, tai lyg įžanga į saugias intensyvesnes treniruotes. Didžiausią dėmesį be abejo skiriame juosmens, pilvo preso, nugaros raumenų tvirtinimui. Šių moterų nugaros reikalauja ypatingo dėmesio – juk taip ilgai joms teko atlaikyti nėštumo metu vis didėjančio pilvuko apkrovas. Tad nugaros tempimo pratimus atliekame labai preciziškai. Nepamirštame ir rankų, krūtinės, kojų, užpakaliukų – stengiamės, kad nebūtų jokio disbalanso.

- Ar reikėtų vengti kažkokių pratimų maitinančiai mamai?

- Ne, su trenerio priežiūra drąsiai galite atlikti visus pratimus. Tik svarbu gerti daug skysčių ir nepersistengti.

- Ar užtenka dviejų kartų sporto klube, kad atgautum buvusias formas?

- Tai puiki pradžia. Bet svarbiausia jūsų mankšta – ilgi intensyvūs pasivaikščiojimai, stabtelkite ir padarykite keletą įtūpstų, tempimo pratimų, pabėgėkite ristele (tam jau būtini geri sportiniai bateliai – nebėkite su bet kokia avalyne). Pasikonsultuokite su mitybos specialistu, subalansuokite mitybą – ir žiūrėkite, būsite dar lieknesnės ir gražesnės, nei iki nėštumo...

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!