Įvairius figūros trūkumus drabužiais įmanoma pridengti, tačiau veido paslėpti – ne, jį mato visi.

Žinodami šį faktą, daugelis žmonių, ypač moterys, pradeda ieškoti būdų, padedančių nors trumpam sustabdyti senėjimo procesą ir grąžinti pabėgusią jaunystę. Dažniausiai pirmieji ieškojimai nuveda pas kosmetologą, bet po kelių ar keliolikos tokių apsilankymų suprantama, kad „jauninančių“ kremų ir kaukių poveikis veidui toks pat, kaip automobilio kapoto dažymas, nesureguliavus jo mechanikos.

Tie, kurie ryžtasi tokioms procedūroms kaip botulino, hialurono rūgšties injekcijos, mezoterapija, taip pat greitai supranta, kad tariamas ir laikinas veido pagražėjimas nekompensuoja žalos sveikatai bei išleidžiamų lėšų.

Galiausiai suprantama, kad kiekvienas žmogus yra savo organizmo šeimininkas ir visi rezultatai, kuriuos įmanoma pasiekti vardan jaunystės ir sveikatos, priklauso nuo jo. Tuomet pradedama domėtis veido raumenų treniruotėmis, bet jų tiek daug, kaip žinoti, kas yra efektyvu, o kas ne?

Žinant veido senėjimo biomechanikos procesus ir vieną iš fiziologijos įstatymų, kuris skamba taip: „kiekviena raukšlė turi konkretų kaltininką – raumenį, kuris yra spazme ar hipertonuse“ yra nesunku atsakyti į klausimą, kas yra naudinga. Pagalba veido raumenims yra jų spazmų pašalinimas.

Tie, kas pasinaudojote galimybe ir mokėtės atpalaiduoti veido bei kaklo raumenis, darydami pratimus kaklui, žiediniam burnos raumeniui, apatinei veido daliai, nosies – lūpos raukšlei (straipsnių nuorodos apačioje), galite vadinti save pažengusiais ir mokytis toliau.

Iš paskutiniųjų Natalijos Osmininos, Tarptautinės veido fitneso mokyklos „Revitonica“ prezidentės, trijų knygų apie veido atjauninimo teoriją ir praktiką autorės, straipsnių  jūs taip pat sužinojote, kad pagal veido bruožus, kaklo ilgį ir formą galima spręsti apie vidines žmogaus savybes ir tuo pat metu vidines savybes galima pakoreguoti, keičiant minėtuosius bruožus.

Šiandien išmoksime dar kelis kaklo pratimus. P.S. Norint, pasiekti gerų rezultatų, būtinai reikia daryti ir ankstesniuosius pratimus.

Pirmas pratimas

Atliekant šį pratimą, dirbsime su priekinės kaklo dalies raumenų struktūromis. Mūsų tikslas – panaikinti horizontalias raukšles priekinėje kaklo dalyje.

Atlikimas

Viena ranka apimkite viršutinę kaklo dalį, kita ranka – apatinę (1 pav.). Suveskite rankas vieną su kita taip, kad jos susitiktų centre. Laikykite 30 sekundžių (2 pav.). Po jų grąžinkite rankas į pirminę padėtį, taip patempdami raumenis (3 pav.). Atliekant pratimą nereikia stipriai rankomis spausti kaklo. Turite jausti, jog pirštai yra „priklijuoti“ ne prie odos – paviršutiniškai, bet giliau.

Šį pratimą įtraukite į ankščiau išmoktų kaklo pratimų komplektą (Pratimai, kaip atsikratyti raukšlių veide I, II)

Atsiminkime, kodėl 30 sekundžių?

Tai yra laikas, kurio reikia organizmui, tam kad jis sureaguotų į siunčiamą signalą – suspaudimą ir sugebėtų „išsivaduoti“ iš spazmo gniaužtų. Retai organizmas sugeba tai padaryti per trumpesnį laiką, taip pat retai reikia ir ilgesnio.

Antras pratimas

Šio pratimo tikslas yra taisyklingos kaklo statikos formavimas. Labai dažnai žmonės savo laikyseną ir kaklo statiką „formuoja“ patys – daug laiko praleisdami prie kompiuterio ar dirbdami sėdimą darbą. (4 pav.) Tokia „kompiuterinė“ kaklo laikysena visada užspaudžia limfmazgius, esančius virš raktikaulių, nuo kurių darbo priklauso veido ovalo, pagurklio zonos būklė.

Atlikimas

Abiejų rankų pirštų pagalvėlėmis įsiremkite į viršutiniuosius trapecinius raumenis, šiek tiek aukščiau raktikaulių. Kaklą ištempkite į priekį, taip tik dar labiau sustiprindami „kompiuterinę“ kaklo laikyseną (5 pav.). Tuo pat metu, nekeisdami pirštų padėties, atlikite stūmimą atgal (turi vykti pasipriešinimas). Tokioje pozicijoje būkite trisdešimt sekundžių. Po to pakeiskite rankų padėtį – apimkite išorinę viršutinių trapecinių raumenų pusę ir atlikit tempimą pirmyn. Tuo pat metu pakaušį stumkite atgal. Tokioje pozicijoje būkite trisdešimt sekundžių (6 pav.).

Šį pratimą galima atlikti kelis kartus per dieną. Dirbantiems kompiuteriu, pratimą rekomenduojama daryti kas pusę valandos, neatsitraukiant nuo darbo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)