Skirtingų profesijų atstovai, medikai, psichologai ar sporto specialistai, vieningai sutaria, kad pertraukų metu būtina atsitraukti nuo įprastos veiklos ir dirbantiems sėdimą darbą dažniausiai siūlo pakeisti kūno padėtį, pavyzdžiui, atsistoti, pasivaikščioti, giliai pakvėpuoti; taip pat nukreipti mintis ir pagalvoti apie malonius dalykus, nesusijusius su darbine veikla, tiesiog pasijuokti ar atlikti keletą mankštos pratimų.

Trenerė Gintarė Motiekaitienė taigia, kad trumpų pertraukėlių metu, skirtų judesiui, labiausiai pailsi ir atsigauna smegenys, akys ir kūnas, pasikeičia emocijos ir mintys, nes dėmesys sutelkiamas į kūną, jo pojūčius, atitrūkstama nuo įprastinės veiklos, o „sugrįžus“ į tą patį dalyką pažvelgiama naujai, turint daugiau jėgų. Net dviejų minučių pertrauka kas valandą padeda išvengti pervargimo bei išsekimo, leidžia kokybiškiau atlikti darbą.

Jeigu nėra galimybių pasitraukti iš darbo vietos, trumpą mankštą galima atlikti ir nepakilus nuo kėdės. Pavyzdžiui, pamirksėti akimis, pabūti užsimerkus, pasirąžyti, pasilankstyti ar pasisukioti į šonus ar tiesiog atlikti įvairių judesių, šaunančių į galvą, kad kūnas pakeistų įprastinę padėtį ir nesustabarėtų.

Judėdami įvairiomis kryptimis ir keisdami kūno padėtis, neleidžiate sau sustingti ir „užšalti“ vienoje padėtyje, suaktyvinate kraujotaką, išjudinate įsitempusius raumenis, stiprinate organizmą ir pailsite. Pailsėję geriau jaučiatės ir darbą atliekate kokybiškiau.

Norintiems padaryti mažą pertraukėlę, siūlome išbandyti „Judam kartu“ treniruotę nepakilus nuo darbo vietos.