Upsalos universiteto mokslininkai atliko beveik 360 tūkstančių savanorių genomo tyrimą. Dalyviai davė kraujo mėginius genotipui nustatyti, o riebalinio audinio pasiskirstymas buvo įvertintas bioimpedansometrijos būdu, tai yra matuojant pasipriešinimą, kai elektros srovė leidžiama per kūną.

Palyginus gautus duomenis buvo nustatyta apie 100 genų, turinčių įtakos riebalinio audinio pasiskirstymui įvairiose žmogaus kūno dalyse. Kai kurie nustatyti genetiniai poveikiai buvo ryškesni arba apskritai reiškėsi tik moterims.

Atsižvelgiant į tai, kad moterims riebalai kaupiasi daugiausia klubų srityje ir ant kojų, ir tai nesusiję su padidėjusia metabolinio sindromo atsiradimo tikimybe, kitaip nei vyrų atveju, mokslininkai svarsto genetinius būdus, kaip pagerinti riebalų pasiskirstymą organizme, siekiant sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)