DELFI.lv pateikia trijų figūros tipų aprašymus, tipų, kuriems reikia atkreipti dėmesį į tinkamą mitybą ir nepamiršti mankštintis.

Obuolio figūrai riebalai kaupiasi ant pilvo. Tokiems žmonėms didesnė širdies ir kraujo ligų rizika, taip pat – cukrinio diabeto rizika. Svoris gali būti reikiamas, tačiau riebalų sluoksnis, dengiantis vidaus organus, per storas. Riebalų ląstelės patenka į kraują, kaupiasi ant kraujagyslių sienelių, jas siaurina ir didina arterinį kraujospūdį. Obuolio tipo žmonės turi stebėti cholesterolio lygį kraujyje, taip pat mažiau vartoti cukraus.

Kriaušės tipo figūros moterys linkusios tukti, todėl dažnai išbando įvairių dietų, o to padarinys – amžinai kintantis svoris. Turint tokią figūrą, reikia valgyti reguliariai, nedidelėmis porcijomis, maitintis subalansuotai. Badavimas nesveika.

Liesutė figūra su plonomis rankomis ir kojomis ne visada rodo, kad kažkuo sergama. Dažnai plonos galūnės yra genetiškai paveldėtos, kita vertus, neretai tai požymis, kad stinga raumenų masės, o todėl didėja širdies ligų rizika. Reikia sportuoti, kad padidėtų raumenų masė, valgyti daug baltymų.

Trikampio tipas – platūs pečiai ir siauri klubai. Greita medžiagų apykaita suteikia galimybę valgyti viską, nes antinksčiai gamina didesnį kiekį adrenalino nei kitų figūros tipų atstovėms. Būtent todėl trikampio figūros moterys linkusios piktnaudžiauti daug angliavandenių turinčiais produktais – taip greitai atgauna prarastą energiją. Sportuojant reikia valgyti kuo daugiau baltymų, kad atsistatytų raumenų masė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)